Online tippjátékot indított a Europe Direct Baranya Megyei Európai Információs Pont az EU országainak, adventi, karácsonyi, szilveszteri és újévi szokásairól. Amiben amúgy éppenhogy nem a tippelés a lényeg – mégha önmagában jó szórakozás is –, sokkal inkább az uniós szokások megismerése.

A cikk a hirdetés után folytatódikEurópában, az EU országaiban minden országban másként ünneplik a karácsonyt, másként telik az adventi időszak. Nem egyformán nevezik a Mikulást, különbözően ünneplik a szilvesztert és az újévet. Más hozza az ajándékokat, más időpontban, és különféle étkezési és ünneplési szokások vannak, írja a baranyai EU-s információs pont a Facebook-oldalán, annak az uniós karácsonyi-újévi tippjátéknak a beharangozójában. amit tényleg csak azok fognak tudni hibátlanul, vagy akár csak kevés hibával megoldani, akik valami miatt nagyon sokat utaznak, vagy kifejezetten érdekelték az ünnepi szokások, avagy a gasztronómia.

Mint írta a BMEIP, összeállítottak egy online kvízt, amelyben mindenki próbára teheti a különféle európai karácsonyi hagyományokhoz kapcsolódó tudását.

Tényleg jó időtöltésnek, sőt családi kikapcsolódásnak is, de leginkább tanulásnak, megismerésnek, adott esetben az ünnepi menü felfrissítésének. Főleg, hogy ma már valóban csak egy perc akár magyar nyelven is megtalálni egy-egy ország ünnepi fogásának vagy csábító édességének autentikus reeceptjét, és a legtöbb esetben az alapanyagok beszerzése sem ütközik leküzdhetetlen akadályba.

KategóriákMETÁL