Az Országos Meteorológiai Szolgálat előrejelzése szerint Pécs térségében az éjszaka ónos eső hullhat. Mindez fagypont alatti hőmérséklet mellett történik majd, ezért fokozott óvatosságra lesz szükségünk a közlekedésben az utakon, járdákon, tereken, olvasható Péterffy Attila pécsi polgármester szerda délutáni közleményében.

A cikk a hirdetés után folytatódik„A város útjait kezelő városüzemeltetési társaságtól azt kértem, hogy minden rendelkezésre álló gépjárművét és emberét vesse be, kibővített kapacitással dolgozzon, fordítson nagy figyelmet az ilyenkor szokásos megelőző intézkedésekre (alásózás, érdesítés)” – írta Péterffy Attila. 

A Biokom NKft. minden mozgósítható munkatársát beveti a mentesítési feladatok elvégzése érdekében, ők váltott műszakban dolgoznak az utakon, tereken, járdákon, buszmegállókban.

A munkálatok során elsőbbséget élveznek a buszközlekedési útvonalak, nagyobb forgalmú terek és járdák, a sűrűn lakott városrészek forgalmasabb gyalogos útvonalai.

Minden igyekezetünk ellenére lehetnek jeges, csúszós felületek városszerte – szól a figyelmeztetés.

„Arra kérek mindenkit, hogy segítse a közlekedést azzal, hogy az otthona előtt tisztítja a járdát! Arra kérek minden autóvezetőt, hogy reggel csak az induljon útnak gépjárművével, akinek elengedhetetlenül szükséges és autója fel van készítve a téli közlekedésre.

Az ónos esővel, körülményekkel kapcsolatban folyamatosan frissülő információk a www.baranya.katasztrofavedelem.hu oldalon érhetők el. A meteorológiai riasztásokat nyomon követhetjük a www.met.hu honlapon, a pécsi buszközlekedéssel kapcsolatos információkat pedig a www.tukebusz.hu oldalon. 

Azt kérte éppen ezért minden pécsitől és Pécsett közlekedőtől a polgármester, hogy figyeljenek egymásra és segítsék egymást!

Címkék:
KategóriákPOP