A világsajtó is címlapokon hozta a magyar európai parlamenti képviselő drogos szexpartijáról szóló hírt, az ereszcsatornás meneküléssel. A gangbang buli 29 éves szervezője pedig azt nyilatkozta a Blikknek, hogy több más férfihoz hasonlóan Szájer József is hívatlanul érkezett az eredetileg csak tízfősre tervezett “partira”.

A cikk a hirdetés után folytatódikA Fidesznél az újabb, rövid időn belül harmadik, de talán legnagyobbat robbanó szexbotrány után a kármentés természetesen azonnal elkezdődött (vagy már a hétvégén is azt láttuk, csak még nem tudtuk). Kubatov Gábor ugyanis a botrány kirobbanása másnapján, szerdán délután bejelentette, hogy Szájer József a mai nappal kilépett a Fideszből. A volt EP-képviselő maga mondott le a párttagságáról egy, a Fidesz pártigazgatójának címzett, egyetlen mondatot tartalmaz levélben, közölte a Magyar Nemzet. 

Sőt, a Magyar Nemzetnek olyan szerencséje volt, hogy sikerült elérnie telefonon(!) a magyar miniszterelnököt és Orbán Viktor válaszolt is a megkeresésre. Ami még Orbán egyik kedvenc lapjától, az újrafideszesített Magyar Nemzettőlk is bravúr, ha figyelembe vesszük, hogy Orbán a magyar sajtóban néhány (a COVID-járvány miatt beiktatott) tévéinterjút, a heti Kossuth rádiós interjúkat és a KESMA-lapok ünnepi nagyinterjúit leszámítva nem igazán nyilatkozik – kivéve az évente egyszer beiktatott és a helyek egy részét még akkor is kormánypropagandistákkal feltöltő rendkívüli KormányInfót.

Orbán Viktor “telefonos” nyilatkozata a következő:

„Amit Szájer József képviselőtársunk tett, az a mi politikai közösségünk értékrendjébe nem fér bele. Harmincéves munkáját nem fogjuk elfelejteni és megtagadni, de cselekedete nem elfogadható, és nem védhető. A történtek után az egyetlen helyes döntést hozta, amikor bocsánatkérés mellett Európai Parlamenti mandátumáról lemondott, és a Fideszből kilépett. Döntését tudomásul vettük.”

Hoppál is megszólalt a miniszterelnök után, szerinte ezzel “Téma lezárva!”

Már nem csak az egész ország, hanem kb. az egész világ tudja – mivel a világsajtó címlapokon foglalkozott az üggyel –, hogy a Fidesz-KDNP egyik Európai parlamenti képviselőjét, Szájer Józsefet pénteken előállította a brüsszeli rendőrség, mert részt vett egy 25 fős, melegeknek szervezett szexpartin, amelyről az ablakon át, az ereszcsatornán ereszkedve próbált elmenekülni, ráadásul egy olyan hátizsák volt rajta, amelyben drog is volt.

Arról Szájer József azt nyilatkozta tegnap, hogy nem az ővé, nem is tudja, hogy került oda, ő pedig nem is drogozott. Sőt, hogy kérte azt is még pénteken, hogy végezzenek rajta droggyorstesztet, de erre a rendőrök állítólag nem voltak hajlandók.

Mára az is kiderült, hogy egy 29 éves doktorandusz hallgató, egy David Manzheley nevű fiatalember szervezte a brüsszeli bulit, ahol Szájer József, a Fidesz európai parlamenti képviselője is megjelent pénteken este. A Blikk azt írta, hogy fekete pókhálók, izzó szemű koponyák és falra festett ördögvillák adták az első emeleti lakásban a hátteret a partihoz. A lakásból a fiatalember beszámolója szerint Szájer az ablakon keresztül, az ereszcsatornán mászva, és állítólag anyaszült meztelenül menekült, csak a hátizsák volt rajta valamiért. Amiről viszont azt mondta, hogy fogalma sem volt róla, hogy drog van benne. Viszont azt is írták a lapok, hogy iratok nem voltak nála, ha esetleg arra gondolna valaki, hogy amiatt fogta meg éppen a hátizsákot minden más helyett.

David Manzheley azt is közölte, hogy Szájer nem volt a meghívottak között, sőt nem is ismerte őt korábban. Eredetileg tízfősre tervezték a partit, végül azonban huszonöten jelentek meg, több meghívott is elvitte ugyanis a barátait is. Manzheley is tagadta, hogy drogoztak volna. A rendőröket állítólag a szomszédok hívták ki, mert “a bulizók” túl hangosan mulattak.

Egyik tegnapi cikkünkben emlékeztettük olvasóinkat arra, hogy Szájer József vasárnap közleményében jelentette be, hogy év végével lemond Európai parlamenti képviselői a mandátumáról.

A következőket nyilatkozta még vasárnap:

„Egy ideje a napi politikai küzdelemben való részvétel egyre nagyobb lelki megterhelést jelent számomra, márpedig akik a küzdőtéren vannak, azoknak harcrakész állapotban kell lenniük. Harminc éve szolgálom Magyarországot hivatásos politikusként. Ennek túlnyomó részében az európai terepen dolgoztam. Feladataimat igyekeztem lelkiismeretesen ellátni, a magyar emberek, a választóim érdekeit képviselni.

KategóriákMETÁL