Sajtóközleményt adott ki pénteken koradélután a pécsi polgármester. Péterffy Attila most reagált először a nyilvánosságban arra a hírre, hogy ultimátumot kapott a Mindenki Pécsért zászlaja alatti többpárti összefogás több, momentumos és DK-s képviselőjétől is.

A cikk a hirdetés után folytatódik



Az előzményről EBBEN a cikkben írtunk. A Momentum és a DK több városházi képviselője is levélben fordult egy 12 pontos követeléssort, gyakorlatilag ultimátiumot adva a polgármesternek. Többek között Nyőgéri Lajos alpolgármesteri kinevezését, több, a veszélyhelyzet alatt meghozott polgármesteri döntést (személyi, stratégiai) kérik számon, valamint az átvilágítások nyilvánosságát, a döntéshozatali folyamatok átláthatóságát kritizálják. És minden tekintetben változásokat követelnek, sok kéréshez céldátumokat is megjelöltek.

Péterffy eddig nem nyilatkozott a sajtóban, úgy tudjuk a neki levelet küldőkkel sem ült még le és nem is reagált érdemben.

Most azt írta, hogy egyeztetni fog a DK és a Momentum képviselőivel, a tárgyalást azonban ő nem a sajtó bevonásával óhajtja lefolytatni. Ezzel valószínűleg arra utalt, hogy a levelet megfogalmazók közül valaki szivárogtatta ki a sajtónak, azon belül a Fidesz-közeli Pécs Aktuálnak a hírt.

Azt megelőzően, még a levél megjelenlse előtt a Szabad Pécs személyesen intézett kérdést Péterffy Attilához, hogy értékelje az elmúlt napokban, elsősorban MSZP- és Jobbik-közeli sajtóban olvasható, Bognár Szilvia elleni lejáratókampányt, de akkor azt mondta, hogy nem kívánja kommentálni.

Órákkal a ma koradélutáni polgármesteri közlemény előtt kérdéssort küldtünk Péterffy Attilának, de nem kaptunk választ egyikre sem.

Többek közt ezeket kérdeztük:

Reagált-e már a polgármester a 12 pontra hivatalosan? Ha nem, előreláthatóan mikor fog, és az nyilvános lesz-e?

Elfogadja-e egy az egyben a követeléseket Péterffy Attila? Ha nem, miért nem?

Van(nak)-e olyan pont(ok), amelye(ke)t mindenképpen és azonnal teljesítene? Van(nak)-e olyan pont(ok), amelye(ke)t semmiképpen sem teljesítene?

Tud-e arról a polgármester, hogy pécsi önormányzati cégek vezetőio megtagadtak olyan adatok és vagy szerződések kiadását városházi képviselőknek, amit amúgy ki kellett volna adniuk? Ha történt ilyen, mi lesz ennek a következménye?

Visszavonja-e a polgármester Nyőgéri Lajos alpolgármesteri kinevezését? Visszaadná-e Bognár Szilvia alpolgármesternek a feladatköreit, ha ez megtörténne?

Meglesz a városi cégek átvilágításáról szóló beszámoló e hónap végéig? Ha nem, miért nem?

Az alábbiakban pedig Péterffy Attila közleményét olvashatják, amit változtatás nélkül közlünk.

„Számomra az a legfontosabb, hogy a jelenlegi városvezető frakció tagjaival közösen elfogadott, győztes választási programunkat a lehető legteljesebb mértékben végrehajtsam. Azt gondolom ma is, hogy ez a pécsiek érdeke. A program megvalósításából mindenkinek ki kell vennie a részét. Ezért továbbra is számítok a városvezető frakciók valamennyi képviselőjének elkötelezett munkájára.

A héten kézhez kaptam a Momentum frakciója és a DK egyes képviselői által aláírt levelet. Egyeztetni fogok velük, a tárgyalást azonban én nem a sajtó bevonásával óhajtom lefolytatni.

Péterffy Attila

Pécs Megyei Jogú Város polgármestere”

KategóriákMETÁL