Minisorozatunk negyedik, befejező részében Szatmári Áronnal, A Városi Mindenkié pécsi csoportjának önkéntesével beszélgettünk.

A cikk a hirdetés után folytatódikA város szépülésének nem lehet az az ára, hogy emberek az utcára kerülnek – Helyben Hatnak 04

Listen to this episode from Szabad Péntek – A Szabad Pécs heti podcastja on Spotify. MINISOROZAT: Olyan civilekkel, civil szervezetek képviselőivel beszélgetünk, akik társadalmi problémákra reagálnak a saját környezetükben. A negyedik, befejező részében Szatmári Áronnal, a A Városi Mindenkié pécsi csoportjának önkéntesével beszélgetünk. A műsor a Független Médiaközpont támogatásával valósult meg.

A podcast a legtöbb platformon, alkalmazásban elérhető: Spotify Apple Podcasts | Google Podcasts | Anchor RSS | Letöltés

Tavaly nyáron az AVM pécsi csoportjának képviseletében Aradi Fannival még arról beszélgettünk, hogy jó esély van arra, hogy egy olyan lakásrendelete lehet a városnak, amibe az érintetteket is bevonják. Most úgy tűnik, hogy erre egyre kevesebb az esély. A civilek által szorgalmazott lakhatási kerekasztal egyelőre úgy pattan le a jelenlegi városvezetésről, ahogy a korábbi szakmai javaslatok az előző, fideszes városvezetésről.

Azonban A Város Mindenkié aktivistái nem adják fel és folyatatják, amit elkezdtek. Azaz szakpolitikai javaslatokat tesznek és a lakhatási szegénységgel küzdőket próbálják segíteni. Nem felülről, hanem a bázisdemokrácia eszközeivel. Mindezekről ezúttal Szatmári Áronnal beszélgettünk.

A Helyben hatnak sorozatban olyan civilekkel, civil szervezetek képviselőivel beszélgetünk, akik társadalmi problémákra reagálnak a saját környezetükben. Olyanokkal, akik kisebbségekkel, a szegénységgel, a lakhatással, a személyes méltóság tiszteletben tartásával, emberi jogokkal foglalkoznak.

A műsor a Független Médiaközpont támogatásával valósult meg. A támogatás az adások szabad elkészülését jelenti, azok tartalmát a Szabad Pécs szerkesztőségének munkatársai határozzák meg és tartoznak érte felelősséggel.

KategóriákPODCAST