A propagandamédiát arra kell használni, amire való, propagandára.

A cikk a hirdetés után folytatódikEgy ideje már mindenki teljesen természetesnek veszi, hogy a jelentős részben a pécsiek adóforintjából fenntartott önkormányzati lap a Fidesz és szövetségeseinek kampányát és politikáját segíti minden eszközzel. Arra már mi sem kapjuk fel a fejünket, ha Péterffy Attila, az ellenzék polgármesterjelöltje negatív színben tűnik fel egy-egy cikkben a helyi “közmédiában”, hiszen ez hónapok óta üzembiztosan így megy. Az viszont ritka, hogy a pécsi propimédia elhagyja a város közigazgatási területét és más településre is kiterjeszti áldásos tevékenységét. 

Most viszont nyilvánvalóan szükség volt a segítségre Kozármislenyben, ahol nem titkoltan a független Bíró Károly polgármester leváltását szeretné elérni a Fidesz. A hadművelet irányítója, mondhatni karnagya vélhetően Hoppál Péter fideszes országgyűlési képviselő, a végrehajtója pedig a Porta Pannonia Egyesület (PPE) nevű szervezet, amelynek termékleírásában az szerepel, hogy Fidesz-közeli figurákat tartalmazhat. A PPE polgármesterjelöltje Szolga Antal, aki alpolgármesterként tevékenykedett Kozármislenyben az elmúlt ciklusban Bíró Károly mellett, de őt valamiért nem kritizálják a hatalomba igyekvők, Bírót viszont igen. 

A pécsi önkormányzati lap tehát hosszú cikket írt a Porta Pannonia Egyesület kozármislenyi sajtótájékoztatójáról, megszólal benne Szolga Antal, a visszalépett, de Szolga támogatására buzdító és Bírót ekéző ex-városvezető Völgyesi Gyula és persze maga a műveleti főnök, Hoppál Péter is. Érdekesség, hogy bár az ilyet nem szokták nyilvánosságra hozni, de a sajtótájékoztatón kiderült, mi volt az ára Völgyesi visszalépésének. Szolga Antal elmondta, amennyiben megválasztják, tanácsadói posztot ad a javára visszalépett egykori polgármesternek.

“Az országgyűlési képviselő feladata az, hogy a térségéért küzdjön, harcoljon, és a települései minden lehetőséget megkapjanak a fejlődés érdekében. A mai Kozármisleny pedig nem az igazi arcát mutatja” – mondta Hoppál Péter a térség országgyűlési képviselője a Pécsma szerint. Nem világos, hogy ezzel akkor saját munkáját is minősítette-e.

Annak nincs nyoma, hogy a pécsi önkormányzati lap megpróbálta-e reagáltatni Bíró Károly polgármestert az elhangzottakra.

KategóriákMETÁL