A balliberális koalíciónak fel kellene oszlatnia magát Kővári János, a pécsi közgyűlésben két egyéni mandátumot és egy listás helyet szerzett KDNP-ÖPE-frakció képviselője szerint. A Mindenki Pécsért pécsi frakciói szerint a politikusnak ideje lenne levennie a csörgősipkát.

A cikk a hirdetés után folytatódikMinden napért kár, amit a hatalomban tölt a balliberális koalíció – nyilatkozta Kővári János, az ÖPE-KDNP pécsi városházi frakciójának vezetője a Fidesz kezén lévő Bama.hu-nak. Mint azt a a kiadványban olvasni lehet, Kővári szerint megfontolandó lenne, hogy a veszélyhelyzet után a testület a pécsiek és a város érdekében feloszlassa magát.

Az írásban arról értekeznek, hogy a kormány ellenzékének számító pécsi városvezető koalció tagjai a parlamenti választások okán előre pozíciókat osztottak le (megj.: minden körzetben előválasztást tart az ellenzéki összefogás), és “a baloldalon” megpróbálják a választók szeme elől elrejteni az egymással szembeni csatározásokat, de a felszín alatt nem nyugodtak meg a kedélyek, amivel viszont Pécsnek okozhatnak kárt a kiadványban olvasható spekuláció szerint.

A nyilatkozatra reagált a Demokratikus Koalíció, a Jobbik Magyarországért Mozgalom, a Momentum és a Magyar Szocialista Párt pécsi frakciója, közös közleményben, az alábbiban. 

Ideje lenne levenni a csörgősipkát, Kővári úr!

Kővári János azt nyilatkozta a fideszes sajtónak – ahol a nemzeti oldal képviselőjeként hivatkoznak rá, de volt már fideszes és civil, városvezető és ellenzéki képviselő is, mi már tényleg nem tudjuk követni –, hogy a veszélyhelyzet után megfontolandó lenne, hogy a pécsi képviselőtestület feloszlassa magát. 

Képviselő úr, ha nincs kedve dolgozni, akkor mondjon le a mandátumáról! Ehhez aztán tényleg nem kell az egész testületnek feloszlatnia magát.

Csak jelezni szeretnénk, hogy a közgyűlés a demokrácia helyi győzelme, tagjait a pécsiek választották a város vezetésére. Nem pedig egy bolhacirkusz, amit csak úgy ugráltatni lehet, vagy éppen feloszlatni, ha ”Kővári János” azt éppen úgy kívánja. 

Tisztelt képviselő úr, ideje lenne levenni a csörgősipkát és beállni a sorba: dolgozni Pécsért és a pécsiekért! 

A Demokratikus Koalíció, a Jobbik Magyarországért Mozgalom, a Momentum és a Magyar Szocialista Párt pécsi frakciói”

KategóriákPOP