Soha nem volt még egyetlen nap alatt annyi igazolt, regisztrált, azaz hivatalos koronavírus-fertőzött Magyarországon a járvány egy évvel ezelőtti kitörése (itthoni kitörése) óta, mint amit ma reggel közöltek. A lélegeztetőgépre kapcsolt fertőzöttek száma is csúcson.

A cikk a hirdetés után folytatódik7269 új koronavírus-fertőzöttet regisztráltak az elmúlt 24 órában, azaz pénteken, 146 ember pedig elhunyt az elmúlt napon – olvasható a kormányzati tájékoztató oldalon, azaz a koronavirus.gov.hu-n a szombaton reggel közzétett adatsor.

Korábban egyetlen nap leforgása alatt ennyi új igazolt fertőzöttet még nem találtak hazánkban – érzékeltetésül, hogy milyen magas is ez a szám: az eddigi csúcs november végén volt, akkor 24 óra alatt 6819 fő új regisztrált volt.

Az aktív fertőzöttek száma 111 006 fő, kórházban 7243 koronavírusos beteget ápolnak, azaz majdnem pont annyi embert, amennyi az új fertőzöttek száma volt az elmúlt 24 órában.

Az egyik legbeszédesebb és legszomorúbb adat azonban az, hogy a kórházban lévő koronavírus-fertőzöttek közül 751 fő van lélegeztetőgépen, ami szintén “rekord”, soha ennyien nem szorultak még a járvány kitörése óta gépi lélegeztetésre.

Az elhunytak száma mostanra 15 765 főre emelkedett.

KategóriákMETÁL