Egy gyönyörű, kétszintes családi házban lakott Pécs kertvárosában gyermekeivel és a párjával K. Igor, a szerdán, bankrablás miatt elfogott és őrizetbe vett pécsi rendőr, írta meg a Blikk. A bulvárlap családtagokat és ismerősöket keresett meg, de senki sem érti, hogy a tisztesnek ismert családapa miért szánta rá magát a fegyveres támadásokra.

A cikk a hirdetés után folytatódikA Szabad Pécs számolt be arról, hogy rendőr követhette el mindkét, a két évvel és a két és fél évvel ezelőtti Komlói úti bankrablást is, akit szerdán őrizetbe is vettek a kollégái. Tegnap arról is írtunk, hogy a Központi Nyomozó Főügyészség közölte, hogy a rendőr az egyik, az időben későbbi bankrablást beismerte. Majd este azt is megírtuk, hogy a pécsi rendőrkapitány kezdeményezte egykori kollégája felmentését, s a rendőrség elítélte az esetet és elhatárolódott attól.

Nyivánvaló, hogy a legtöbbeknek azonnal az a kérdés ugrik be, hogy lehet az, hogy a most őrizetbe vett és meggyanúsított férfit senki nem ismerte fel, nem is gyanakodtak rá majdnem két teljes éven át, amikor az arcát majdnem teljesen kis lehetett venni a médiában is közölt kamerafelvételeken. Erről a Blikknek azt mondták a rendőr ismerősei, hogy az alkata ugyan stimmel, de az arca biztos el volt maszkírozva.

„Ellepték a rendőrautók szerda reggel az utcát, hat órán keresztül itt voltak a nyomozók. Igornak három gyermeke is van, az ikrek másodikosok, a nagyobbik fia pedig hetedik osztályos. A párja az egyik energiaszolgáltatónál dolgozott, és tisztességesen nevelték őket. Látszólag semmire nem voltak rászorulva, érthetetlen számomra, hogy miért rabolta ki a takarékot. A kameraképen az alkata ugyan stimmel, de az arca biztos el volt maszkírozva” – idézte a Blikk az egyik szomszédot.

A bankrablással gyanúsított, és vélhetően ma előzetes letartóztatásba kerülő rendőr párjával is beszéltek a Blikk újságírói, aki azt mondta, hogy már elvált a férfitól, nem tud semmit, és amikor szerdán elfogták a volt férjét, akkor ők nem is voltak otthon.

A Szabad Pécs úgy tudja, hogy a rendőr többeknek is tartozott pénzzel, valami miatt komoly anyagi gondokkal küszködött, vélhetően ezért döntött úgy, hogy a bűnüldözés mellett a bűn útjára is lép.

A teljes cikk további részletekkel a Blikk oldalán olvasható.

KategóriákPOP