748 ember halt meg covid-fertőzés következtében az elmúlt 3 napban, szombaton 220 fő. Sajnos, látva az elmúlt napok és hetek adatait, egyértelműen kimondható, hogy ma éjfélre már több, mint 20 ezer covidos halottja lesz az országnak. Az első hazai halálesetet 2020. március 15-én jelentették.

A cikk a hirdetés után folytatódik9082 az új fertőzöttek száma, ezzel a járvány kezdete óta összesen 633 861 főre nőtt a beazonosított fertőzöttek száma. Elhunyt 220 többségében idős, krónikus beteg, így az elhunytak száma 19 972 főre emelkedett, írja a kormányzati koronavírus tájékoztató oldal. Vagyis, sajnos, egyértelmű az elmúlt időszak adataiból és a továbbra is emelkedő számokból, hogy ma éjfélre több, mint 20 ezer covidos halottja lesz az országnak. Egy évvel és két héttel a tavaly, március 15-én jelentett első haláleset után. Tavaly, a nemzeti ünnepen egy akkor 75 éves férfi hunyt el, akit koronavírus-fertőzés gyanújával és tüdőgyulladással szállítottak a Dél-Pesti Centrumkórházba, a beteg a szállítást követően hunyt el.

A gyógyultak száma is folyamatosan nő – jelentették vasárnap reggel –, jelenleg 395 790 fő, de az aktív fertőzöttek száma is már 218 099 főre emelkedett.

11 805 koronavírusos beteget ápolnak kórházban, közülük 1527-en vannak lélegeztetőgépen, ez 15 fős emelkedés az egy nappal korábbihoz képest.

„Az oltási program rendben, ütemezetten zajlik, Magyarország a második az uniós oltási ranglistán” – írják. A magyar lakosság átoltottsága elérte a 19,2 %-ot szemben a 10,5 %-os uniós átlaggal. A veszélyeztetettségük miatt továbbra is a regisztrált idősek oltása van elől a sorban. A kórházi oltópontokon Pfizerrel, a háziorvosoknál Sinopharmmal, AstraZenecával, és Modernával folytatódik az oltás.

A kormány döntött az óvodai, iskolai és bölcsődei dolgozók kampányszerű oltásáról is. Őket arra kérik, hogy ha még nem tették, akkor hétfő éjfélig regisztráljanak. Munkába álltak a katonai oltóbuszok is, amelyeket elsőként Nógrád megyei kistelepüléseken használnak mobil oltópontként a regisztráltak oltására.

KategóriákMETÁL