Az Emberi Erőforrások Minisztériumának köznevelésért felelős államtitkára szerint koránt sincs kőbe vésve az április 7-i iskolanyitás, de az egészen biztos, hogy nem kell otthon tölteni a tanévből hátralévő összes időt, olvasható a kormányközeli, orbánista Magyar Nemzetben megjelent, Maruzsa Zoltánnal készült interjúban.

A cikk a hirdetés után folytatódikA személyes jelenlét hiánya egyáltalán nem rontotta le a diákok teljesítményét, a tanulmányi átlagok, az érettségi vizsgák vagy éppen a középiskolai írásbeli felvételi eredményei a járvány idején is stabilan hozták a korábbi évek átlageredményeit – hangsúlyozta az interjúban Maruzsa Zoltán.

„Jelenleg valószínűbb, hogy a jelenléti nevelés és oktatás visszaállítása kitolódhat egy kicsit, de ehhez is látni kell a következő két hét fejleményeit. Mi természetesen azt szeretnénk, ha minél előbb visszatérhetnének a diákok a köznevelési intézményekbe, amint erre lehetőség lesz” – nyilatkozta.

Magyarán annak van komoly esélye, hogy vagy már ma a kormányinfón, Gulyás Gergeléy, avagy holnap reggel Orbán Viktor a szokásos rádióinterjúban nem csak a húsvétra vonatkozó speciális szabályokról fog majd beszélni, de bejelenti azt is, hogy az iskolák nem nyithatznak még ki április 7-én. Ami, tegyük hozzá, a jelenlegi számok ismeretében valószínűsíthető volt.

Az idei érettségiről és más vizsgákról is beszélt Maruzsa: „A szaktárca mindenre nyitott, de az érettségi vizsgák forgatókönyvét végső soron az aktuális járványhelyzet fogja meghatározni. Jelenleg bizakodunk, tavaly is biztonságosan meg tudtuk szervezni a vizsgákat, ősszel a második hullám idején a szóbelik is rendben lementek, tehát normál menetrendre készülünk. Szeretnénk megtartani a kompetenciamérést is, illetve a fittségi mérés véghatáridejét valószínűleg kitoljuk majd a tanév végéig, de azt is szeretnénk megszervezni” — mondta.

KategóriákMETÁL