A Mindenki Magyarországa Mozgalom színeiben. Ha ő nyeri az előválasztást, vélhetően Nagy Csaba fideszes parlamenti képviselő kihívója lehet 2022-ben. Amúgy van, amiben egyetért Jakab Péter Jobbik-elnökkel.

A cikk a hirdetés után folytatódikAlpár György az ország egyik legismertebb falusi polgármestere, ráadásul nagyon egyedi, kreatív ötleteiről lett híres, amiket felsorolni is hosszú lenne. Alpár György ráadásul nem ma kezdte, sem a polgármesterséget, sem az egyedi ötletekkel a fősodratú, országos médiában való megjelenést sem. 2006 óta polgármestere, független polgármestere a csupán mintegy 170 fős kis, Harkányhoz és persze a Drávához közeli, a Siklósi járásban található falunak.

Az egyik első ilyen nyilvános akciója volt, amikor az akkor még nagyon nehéz anyagi és pénzügyi helyzetben lévő falu örökbeadását hirdette meg – és egy felajánló mecénásnak köszönhetően így végül extra 1 millió forinthoz tudta juttatni a települést.

De azzal is próbálkozott, hogy lemezt készített, amelyen ő énekelt, hogy annak bevételével segítse a falut. Ehhez képest csak évekkel később kezdett el már magánszemélyként mulatós karriert építeni, a nevét onnantól még többen ismerték meg, mulatós polgármesterként is emlékezhetnek rá. De külön zászlót készíttetett a faluban születendő gyerekeknek, ellenpontozva a hagyományos, az elhunyakra emlékező fekete zászlót. Számos alkalommal vett részt felajánlóként kreatív adományozásban. Drávaszerdahely tiszteletbeli alpolgármestere a falunak több ciklus óta barátja és alkotótársa, a rádiós műsorokból is ismert zenész-humorista, Polgár Peti.

Drávaszerdahely ráadásul ki is tudott törni, igaz, ehhez az kellett, hogy a falu határában épüljön meg egy gázelosztó állomás, amely miatt a község méreteihez és főleg a térség más falvaihoz képest komoly helyi adóbevételhez jutott a település.

Alpár ekkor mutatta meg, hogy nem csak kreatív pénzserzéshez, és az ebből fakadó létfontosságú figyelem felkeltéséhez ért. Az extra bevételnek köszönhetően a falu egy csomó adósságát kifizette, rendbe hozatta az utakat, járdákat, bekameráztatta a települést, a volt kocsmát fitneszteremé építtette át, amit a helyiek ingyen és korlátlanul használhatnak, a diákok menzaköltségét, sport- és zenei oktatásának költségét a település fizette, hozzájárult a helyi gyerekek nyaralásához, a mozgáskorlátozottak támogatást kaptak az otthonuk akadálymentesítésére, csökkentette a falubeliek szociális étkeztetésének díját, már tavaly tavasszal ingyen biztosított koronavírus-teszteket a falu lakosainak, stb.

Alpár György most viszont új hírrel, és politikai hírrel jelentkezett, azt jelentette be, hogy elindul a 2021-es előválasztáson. Magyarán azt, hogy megpróbálkozik azzal, hogy ő lehessen a térségben, az ország egyik legnagyobb és legfurább kialakítású, Siklóstól Szigetvárig tartó választókerületének (Baranya 4-es) ellenzéki országgyűlési képviselőjelöltje 2022-ben. 

Tudni kell azonban, hogy Alpár György nem először próbálkozna meg az országos politikai karrierrel, igaz, az első alkalommal, 3 évvel ezelőtt végül visszalépett a korábban bejelentett jelöltségétől, akkor csak annyival indokolta a döntését, hogy kiábrándult a poltikából.

Most viszont a 2018-as helyzettel ellentétben nem “egyedül” indulna, hanem a Márki-Zay Péter-féle Mindenki Magyarországa Mozgalom támogatásával, és egyelőre csak az előválasztáson, hiszen idén lesz a 2022-es egyéni jelöltekről döntő előválasztás.

Mint mondta az indulást bejelentő facebookos videójában, hogy most először ért egyet teljesen egy párt elnökével, a jobbikos Jakab Péterrel, mégpedig abban, hogy nem lenne muszáj minden ellenzéki pártnak minden egyes választókerületben jelöltet állítania, mert ahhoz kell egy viszonylagos ismertség és rátermettség is. A videóban ezt akkor mondta, amikor arról beszélt, hogy a jelenlegi ismeretei szerint lesz egy MSZP-s és egy DK-s jelölt is a választókerületben.

Alpár György a bejelentésre először egy rá igazán jellemző, humoros videóval utalt először.

Majd aztán ma Márki-Zay Péterrel együtt is bejelentették az indulását.

KategóriákMETÁL