A férfi Európa-kupa varasdi döntőjét a koronavírus-járvány alatt megszokottá vált „buborékban” rendezik meg május 12. és 15. között, olvastuk a hírt a Magyar Asztalitenisz Szövetség oldalán.

A cikk a hirdetés után folytatódikA PTE-PEAC Kalo-Méh csoportmásodikként jutott be a második számú európai kupasorozat döntőjébe, amelyet 14 csapat részvételével rendeznek meg – ha mindenki vállalni tudja a szereplést, írják.

A pécsiek Varasdon harcolták ki a döntőbe jutást is. A higiéniai szabályozások is hasonlóak lesznek, a csapatoknak szigorú protokollt kell követniük a fertőzés kockázatának minimálisra szorítása érdekében. Ennek részeként egyrészt kötelező teszteken kell átesniük, figyelniük kell a szociális távolságtartásra, és a szállásukként szolgáló hotelt is csak akkor hagyhatják el, ha a csarnokban vár rájuk mérkőzés vagy edzés.

A játékosoknak és játékvezetőknek mellőzniük kell a kézfogást, a szettek között nem lesz térfélcsere, és multiball-rendszer, valamint labdaszedők sem segítik a játékosokat. Nem szabad kézzel letörölni az asztalt, a labdára lehelni, és a meccset játszókon vagy bemelegítőkön kívül mindenkinek maszkot kell viselnie a csarnokban.

A csoportmérkőzéseket az első két napon bonyolítják le két asztalon, majd a csoportgyőztesekkel és -másodikokkal folytatódik a küzdelem a negyeddöntőben, immár egy asztalon. A csoportok sorsolását egy vagy két nappal a verseny kezdete előtt ejtik meg.

A DÖNTŐBE JUTOTT CSAPATOK
Az Európa-kupából:
 PTE-PEAC Kalo-Méh, Top Spin Messina (olasz), STK Libertas Marinkolor (horvát), CSS-SZAK Odorheiu Secuiesc (román), Asisa Borges Vall (spanyol), TTSC UMMC-ELEM (orosz), Solex-Consult Wiener Neustadt (osztrák), SK Vydrany (szlovák)
A Bajnokok Ligájából: Post SV Mühlhausen 1951 (német), TTC Enfireex Ostrava (cseh), AS Pontoise Cergy TT (francia), de Boer Traverzo (holland), SPG Walter Wels (osztrák), Leka Enea TDM (spanyol)

KategóriákPOP