Már intenzíven tanulja az angolt Páva Zsolt, Pécs korábbi fideszes polgármestere, mert diplomáciai munkát kap, mégpedig Chiocagóban, értesült több, nem hivatalos, de köztük több helyi mellett Külügyminisztérium-közeli forrásból is a Szabad Pécs.

A cikk a hirdetés után folytatódikPáva Zsoltot kerestük (sajnos egyelőre nem értük el), miután az elmúlt napokban helyi forrásaink is azt mondták, hogy intenzív angoltanulásban van Pécs egykori polgármestere egy amerikai diplomáciai munka miatt, ami már nem is csak ígéret, hanem gyakorlatilag kész tény.ként vehető jövőbeni feladat. Amiről két külügyi forrásunk is beszélt, az egyik csak amerikai, a másik nem keleti parti állomáshelyről. Ismert, hogy Páva Zsolt egyik gyermeke több éve diplomáciai pályán van, amerikai külszolgálaton.

Páva Zsolt tehát készül helyi forrásaink szerint a nyelvből is és diplomáciai ismeretekből is, de egyébként is bírta a nyelvet, jól beszélt, jól kommunikált angolul, ami sokszor jól jött neki polgármesterként.

Amúgy már korábban is, több alkalommal és több időszakban is felmerült, hogy diplomáciai pályán köthet ki, ha befejezi aktív pártpolitikai és várospolitikai munkásságát. Korábban Horvátország, Írország és Szerbia, illetve más egykori jugoszláv utódállamok is felmerültek, mint lehetséges konzuli vagy akár nagyköveti rangú megbízatások helyszíne. Úgy tűnik azonban, mégiscsak a tengerentúl lesz, mivel készülő cikkünk előtt nem sokkal a Fidesz-közeli sajtó, s azon belül is Páva Zsolt egykori kampányfőnöke szintén megírta ezt a hírt (pontosítás 18.57: a cikk szerzője ismeretlen, “hírszerkesztőként” jegyzi, de az ehhez hasonló erős politikai hírek rendszerint, szinte kivétel nélkül a volt kampánytanácsadóhoz kötődnek, névvel szinte csak ő ír ilyen jellegű cikkeket a “városmagazinnál”), egyelőre ott is csak sajtóértesülésekre hivatkozhattak. Ők úgy tudják, hogy napokon belül utazhat, nekünk az volt az információnk, hogy vagy június vagy július elsejével nevezhetik ki a volt pécsi polgármestert a chicagoi magyar főkonzulátusra. A lap értesülése is az, hogy Páva Zsolt új címe “Magyar Közösségi Diplomata” lehet.

Sőt, olyan pletyka is járta Páva Zsolttal kapcsolatban – kiemelten hangsúlyozandó, hogy ez nem hivatalos és nem megerősített értesülés volt –, miszerint egy alkalommal azért került le a napirendről ez a kérdés, kifejezetten horvátországi állomáshely, mert kiderült, hogy Páva Zsoltnak lesz továbbra is a legnagyobb esélye Pécsett győzelemre vezetni a Fideszt és elhódítani a polgármesteri széket, illetve állítólag olyan ok is közrejátszhatott a MOL-INA viszony és a MOL-vezér Hernádi Zsolt elhíresült ügye mellett, hogy Orbán Viktor szeretett volna egy Pávánál “keményebb és erősebb kezű” vezető diplomatát látni déli szomszédainknál.

Címkék:
KategóriákPOP