A Pécsi Járási Ügyészség közúti veszélyeztetés bűntette miatt emelt vádat az ellen a férfi ellen, aki 2020 októberében Újpetre közelében „büntetőfékezett” és ezzel a mögötte haladó gépkocsiban tartózkodók testi épségét veszélyeztette.

A cikk a hirdetés után folytatódikA vádirat tartalmáról az ügyészség csütörtökön reggel adott ki sajtóközleményt. A szerint a férfi 2020 októberében, az egyik este gépkocsival indult lakóhelyéről a munkahelyére. A Pécsvárad, Pápai utcával összekötő körforgalomból kihajtva azonban valami miatt fokozatosan csökkentette a haladási sebességét, és a megengedett 70 km/h óra helyett 36 km/h sebességgel vezette az autóját. A mögötte lévő autó sofőrje ezért a reflektor felvillantásával fényjelzést adott, a vádlott pedig hirtelen 12 km/h sebességre lassított, ami miatt a másik autó vezetőjének vészfékeznie kellett az ütközés elkerülése érdekében.

Ez után a vádlott és a sértett is ráhajtottak az autópályára, ahol a vádlott megelőzve a sértett autóját többször ismét “büntetőfékezett” előtte, mert úgy érezte, hogy valamivel megdobták az ő gépkocsiját.

Az autópályáról lehajtva a sértett autója megelőzte a vádlottat, aki azonban követte azt egy közeli kereszteződésig. Itt a vádlott, a másik autó vezetője és annak két utasa kiszálltak a gépkocsijukból, majd közöttük szóváltás alakult ki a történtek miatt.

A vádlott azzal, hogy indokolatlanul, hirtelen fékezte le az autóját megszegte aközlekedési szabályokat és ezzel közvetlen veszélynek tette ki a mögötte haladó autóban tartózkodók testi épségét. A cselekmény közúti veszélyeztetés bűntettének minősül, amiért 3 év szabadságvesztés is kiszabható.

KategóriákPOP