A cikk a hirdetés után folytatódikOrbán Viktor Vlagyimir Putyinnal üzletelt Paks II-ről a saját maga és a fideszes haverok javára, a magyar emberek kárára, fogalmazott Pécsett, sajtótájékoztatón Demeter Márta, az LMP országggyűlési képviselője.

Ők azok, akik minden információt eltitkolnak erről és a kétoldalú találkozókról, a nyilvánosság kizárása mellett tárgyalnak. Orbán Viktorék bazári külpolitikája az orosz érdekeknek kiszolgáltatja az országot, vezsélyeztetve ezzel akár hazánk biztonságát is, tartja a korábban MSZP-s parlamenti képviselőnő. Demeter Márta elmondta, hogy Orbánék azok, akik nem engedik a népszavazást Paks II-ről, de az LMP továbbra is gyűjti az aláírásokat, és megpróbálja kikényszeríteni a referendumot.

Rendszerváltásra, új politikára és új vezetőre, Szél Bernadettre van szükség szerinte.

A 2018-as rendszerváltás után azonnal fel fogják mondani a paksi szerződést és nyilvánosságra hozzák a most még titkos paksi paktumot, amit Orbán kötött Putyinnal. Ez pénzbe fog kerülni, de ennek az árát nem a magyar emberek, hanem azok, Orbán és s strómanjai fogják megfizetni, akik megkötötték.

A Paks II-re szánt összegből energetikai 

Csizi Péter azt nyiltkozta a PécsMa.-hunak, hogy a város részesüljön a Pécstől 100 kilomléterre lévő paksi beruházásból, emlékeztetett a sajtótájékoztatón Keresztes László Lóránt.

Az LMP pécsi városházi képviselője nem tudja, hogy vajon milyen felhatalmazás alapján akar tárgyalni Csizi Péter Süli Jánossal, a paksi bővítésért felelős miniszterrel.

Keresztes László Lóránt beszélt arról is, hogy felreppent a hír, hogy a Roszatomnak kijátszhatnák a Paks II miatt a repteret, akkor elveszik annak a lehetősége, hogy a pécsi reptér közforgalmú légikikötőként használható legyen. Emiatt a csütörtök délutáni rendkívüli közgyűlésen benyújt a képviselő egy javaslatot, hogy a reptérről csak olyan döntés születhessen, amely biztosítja, hogy lehessen közforgalmú reptér a jövőben, amely szerinte mindenképpen szükséges ahhoz, hogy a déli ipari park benépülhessen végre.

 

AZ LMP csütörtökön késődélután, 17.30-tól lakossági fórumot tart Pécsett, a Művészetek Házában (Széchenyi tér).

KategóriákPOP