Több magyar szerkesztőség és újságíró, köztük a Szabad Pécs szerkesztősége is szolidaritását fejezi ki Raman Prataszeviccsel, belarusz kollégánkkal, akit terroszervezeteket idéző módszerekkel ejtett fogságba az Aljakszandar Lukasenka általt vezetett Belarusz állam.

Több magyar szerkesztőség és újságíró is, köztük a Szabad Pécs szerkesztősége is szolidaritását fejezi ki Raman Prataszeviccsel, belarusz kollégánkkal, akit terroszervezeteket idéző módszerekkel ejtett fogságba az Aljakszandar Lukasenka általt vezetett Belarusz állam.

A cikk a hirdetés után folytatódik



A háttérhez ajánljuk a 444 írását.

A közlemény szövege:

„Alulírott szerkesztőségek és újságírók szolidaritásunkat fejezzük ki Raman Prataszeviccsel, belarusz kollégánkkal, akit terroszervezeteket idéző módszerekkel ejtett fogságba az Aljakszandar Lukasenka általt vezetett Belarusz állam. Raman Prataszevics foglyul ejtése és letartóztatása példa nélküli a modernkori Európában.

Nincs okunk azt feltételezni hogy az ellene felsorolt vádakat tisztességes eljárás keretében fogja a belarusz bíróság megvizsgálni és sorsáról dönteni.

Éppen ezért felszólítjuk a hazai és uniós illetékeseket, hogy amennyiben valóban fontos és megvédendő értéknek tartják a sajtószabadságot, úgy minden tőlük telhető diplomáciai erőfeszítéssel küzdjenek Raman Prataszevics mielőbbi szabadon engedéséért, illetve biztosítsanak számára védelmet minden ellene irányuló fizikai erőszakkal és politikai nyomásgyakorlással szemben!

Debreciner

Jelen

KPSVR

Nyugat.hu

Partizán

Szabad Pécs

Ugytudjuk.hu

Balogh Gábor

Parászka Boróka”

KategóriákMETÁL