Másfél, akár két hónappal is hamarabb állhat helyre az élet és kerülhet vissza a régi kerékvágásba Magyarországon, mint az EU egyéb más államaiban, és pont azért, mert nálunk az ún. keleti vakcinákkal is oltottak, többek közt ezt is mondta Gulyás Gergely a mai kormányinfón. Lesznek táborok és hamarosan lehet lagzikat is tartani.

A cikk a hirdetés után folytatódikA jövő hétvégén pünkösd lesz, az azt követő héten Magyarország elérheti, hogy 5 millió oltást beadjanak, június közepére pedig mindenki megkaphatja az oltást, aki regisztrált (ez a szám most kb. 5,2 millió ember) – jelentette ki Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter a mai kormányinfón.

Ugyanakkor most már nem kötik az egyiok következő nagy enyhítést, célszámhoz, eldőlt, hogy május 27-én éjféltől tartahatók lakodalmak Magyarországon.

Június elsejétől pedig lehet nyári táborokat is tartani. Orbánék azonban a nyárra másképpen is gondolnak: kétoldalú megállapodásokat szeretne kötni a kormány azokkal az országokkal, ahová a magyarok szívesen mennek nyaralni, sőt hét országgal már alá is írtak ilyen paktumot, ami a nemzeti oltási igazolványok kölcsönös elfogadásáról szól. Horvátországba a második oltást követő 14. naptól beléphetnek a magyarok.

KategóriákMETÁL