Tavaly rendezték volna meg az első vidéki meleg büszkeség felvonulást, Pécsett, amint arról annak idején a Szabad Pécs is beszámolt, de az a covid-járvány miatt elmaradt, idén azonban úgy tűnik, meglehet, van már időpontja is, amit a szervezők hétfőn jelentettek be.

A cikk a hirdetés után folytatódik„”Bárhol Szabad!” – így szól az első vidéki Pride Felvonulás szlogenje. Szabad Budapesten, Szabad Pécsett, szabad bárhol megünnepelni a Szabadságot, ami a sokszínű identitásainkban rejlik! A Felvonulást az egyhetes Freedom of my Identity Emberi Jogi Fesztivál előzi meg” – így kezdődik az első vidéki meleg büszkeség felvonulásnak, a Pécs Pride-nak a bejelentése a Facebookon.

Az első vidéki Pride rólad szól, hozzád szól – írták a szervezők. De azt is hozzátették, hogy hasonlóképpen szól azonban egymásról is. Azokról a hidakról, melyekkel átszelhetjük különbözőségeinket és meglelhetjük a kapcsolódás kínálta lehetőségeket. Ez pedig szerintük túlmutat az LMBTQ+ közösségen!

„2021-ben, Magyarországon számos csoport tagjait éri hátrányos megkülönböztetés a munkahelyén, az iskolában, a családjában és az utcán egyaránt. Százezrek félnek attól, hogy bántalmazzák őket azért, mert mernek bátrak és önvalósak lenni! Nem elégszünk meg azzal, ha megtűrnek minket!” – közölték.

Azért verhettek meg két orvost Pécsett, mert melegek – Egyiküket eszméletlenre rugdosták

A rendőrség a minap hivatalos tudósításban számolt be arról, hogy két baranyai huszonéves férfi összevert két másik férfit Pécsett, az egyiket eszméletlenre rugdosták. Azt viszont nem közölték, hog…

Felemelik a hangukat az LMBTQ+ emberekért, a romákért, a zsidó közösségekért, a helyi nemzetiségi csoportokért és azokért az emberekért, akiknek szerintük 2021-ben, Magyarországon félniük kell.

„Ünnepeljük együtt a sokszínűségben rejlő értékeket, az egyén szabadságát és az összefogás erejét! Mutassuk meg szeptember 18-án, hogy bárhol szabadok lehetünk! A Pécs Pride 2021. egy Emberi Jogi Demonstráció és egy Ünnep egyaránt” – közölték.

Az egyenlő jogokért demonstrálnak, amelyek minden embert megilletnek és ünnepelni fogják azt, hogy a jelenlegi helyzetben is bátrak és önazonosak mernek lenni.

A fesztivál és a felvonulás után pedig – mint fogalmaztak – az álmukat ünnepelnék meg, egy ún. Rainbow Party-t tartanának majd, amelynek részleteiről a közeljövőben részletesebb információt fognak adni, ígérték.

KategóriákMETÁL