A rendőrség a minap hivatalos tudósításban számolt be arról, hogy két baranyai huszonéves férfi összevert két másik férfit Pécsett, az egyiket eszméletlenre rugdosták. Azt viszont nem közölték, hogy az indokuk az volt, vagy az lehetett, hogy a két férfi meleg volt, vagy azt gondolták róluk, hogy melegek.

A cikk a hirdetés után folytatódik



Sőt, ezt később, ma napközben sem erősítették meg, pedig kifejezetten rákérdeztünk erre, miután arról értesültünk, hogy melegségük vagy feltételezett melegségük miatt vertek meg két férfit, két orvost. A rendőrség válasza az volt, hogy kiadtak egy közleményt, a nyomozás érdekeire való tekintettel, annál többet nem kívánnak mondani.

Abban pedig az áll, hogy gyanúsítottként hallgattak ki egy 25 éves kovácshidai és egy 20 éves bostai férfit, akik a gyanú szerint június 27-én, 6 óra körül Pécsett, a Bajcsy-Zsilinszky és a Cindery utca sarkán szóváltásba keveredtek két másik férfival.

Sőt, többször megütötték és meg is rúgták mindkét férfit, akik közül az egyik sértett eszméletét vesztette. A rendőrök a beszerzett adatok alapján beazonosították a feltételezett elkövetőket, majd elfogták és előállították őket. Kihallgatásukon mindketten beismerték a garázdaság elkövetését.

Csakhogy időközben a közösségi médiában a sértetteket ismerők azt írták, hogy nem egy „szokványos” utcai szóváltásról van szó, hanem arról, hogy a két férfit azért támadta meg a másik két személy, mert melegek, és ezt ők sejtették vagy tudták róluk. Állítólag egy korábbi buliból emlékeztek rájuk, látták őket csókolozni.

Mindkét férfi orvos tehát, de azt is hallottuk, hogy egyikük a pécsi covid-osztályon is dolgozott. Úgy tudjuk, a későbbi támadók azzal léptek oda az orvosokhoz, hogy cigarettát kérnek, kaptak is, aztán mégis megverték a két orvost.

Egy ismerősükön keresztül egyiküknek üzentünk napközben, de nem kívánt egyelőre beszélni a történtekről. Annyit tudunk, hogy most már az a férfi is jól van fizikailag, akit eszméletlenre rugdostak.

Az esetről az RTL Híradó is beszámolt ma este.

KategóriákMETÁL