Június 21-én, azaz jövő hétfőn megkezdődik az új pécsi vásárcsarnok közelében építendő új körforgalom útépítési munkálatainak útlezárásokkal járó szakasza, közölte a pécsi városháza.

A cikk a hirdetés után folytatódikA fejlesztés részeként az egypúpú felüljáró lábánál egy új, négyágú körfogalmat alakítanak ki, amely kiszolgálja majd az új létesítmény belső parkolója, a VOLÁNBUSZ Zrt. járatai és az Ipar utca átmenő forgalmát, valamint a BIOKOM parkolóját is.

Az új csomópont kellő forgalomáteresztő képességgel, ugyanakkor közlekedésbiztonsági szempontból megfelelően fogja szervezni az Ipar utca környezetében megnövekedő forgalomterhelést, írják.

A fejlesztés tervezetten két ütemben: 2021. június 21. – augusztus 8., illetve 2021. augusztus 9. – szeptember 12. között valósul meg.

A fejlesztés I. ütemében várható forgalomkorlátozások (2021. június 21. – augusztus 8.)

2021. június 21-én reggel 8:00 órától kezdődően új ideiglenes forgalmi rend lép életbe az Ipar utcában a körforgalmi csomópont építési munkálatai miatt.

A korlátozások bevezetésével az Ipar utca egyirányúvá válik. A kelet-nyugati irányú, azaz a felüljáróról (Alsómalom utca felől) lehajtó forgalom, valamint Batthyány utca felől az Ipar utca irányába érkező forgalom számára megengedett lesz az áthajtás, míg a Vasútállomás (Kálvin utca) irányából a Bajcsy-Zsilinszky utca – Ipar utca csomópontba érkező járművek kizárólag a Bajcsy-Zsilinszky utca irányába folytathatják útjukat.

A BIOKOM Nonprofit Kft. üzemeltetésében lévő egykori Boccaccio diszkó parkolója a munkálatok alatt is nyitva lesz, a korlátozások ideje alatt az Ipar utcában mindkét irányból megközelíthető marad. 

Az építési munkálatok alatt 30 km/óra sebességkorlátozás lesz érvényben. A munkálatok idején munkagépek lassíthatják a forgalmat, emiatt kérjük a közlekedők fokozott türelmét és megértését.

Az Ipar utcai TÜKE Busz Zrt. buszmegállót érintő járatok továbbra is a Kálvin utcai ideiglenes megállókban állnak meg, a munkálatok nem érintik a helyi járatú buszközlekedést.

KategóriákPOP