Hosszú hetek óta le van zárva egy felújítás miatt a 2010-es pécsi EEKF-programban épített tettyei gyalogoshíd. Az építkezés csúszik, ami azért problémás nagyon, mert addig ezen a részen csak az autóúttól elkerített részen közlekedhetnek a gyalogosok.

A cikk a hirdetés után folytatódikMárpedig itt sok nem itt lakó is közlekedik rendszeresen, kisgyerekes családok, babakocsit tolók, kerekesszékesek, kutyát sétáltatók. Éppen ezért egyre többen jelzik ezt az újságoknak, vagy posztolnak róla a közösségi médiában is. A Szabad Pécs megkereste a pécsi városházát, hogy megtudjuk, meddig tart még a felújítás, mi történt és mikorra rendeződik a helyzet.

Mint megtudtuk, a fém és fa szerkezetű hídon kellett a fa részeket egy szakaszon kicserélni, ráadásul a faanyagban hiba volt, ezért az eredetileg június 30-i határidőt mintegy két héttel meghosszabbították, a híd július 15-ére készülhet el, az átadás-átvétel is befejeződhet eddig.

A Tettyét a Haviheggyel összekötő fahíd felújítási munkálatai tehát jelenleg is zajlanak, a pécsi önkormányzat többségi tulajdonában álló Biokom NKft. megbízott alvállalkozóval végezteti a felújítási munkát. A helyreállítás várhatóan július 15-ig befejeződik, eddig sor kerül annak műszaki átadás-átvételére.

A havihegyi Panoráma-sétánnyal és a teraszkilátóval kapcsolatos főbb munkálatokat a Biokom szakemberei már elvégezték, a területet
megtisztították, a padokat, hulladékgyűjtőket felújították, a kandelábereket megtisztították. A munkálatok most is folynak csak már az előzőekhez képest kevésbé látványos szakaszba érkeztek, jelenleg a teraszkilátó terület állékonyságának geotechnikai szakértői vizsgálata folyik, valamint már gyártják a későbbiekben kikerülő korlátelemeket, folyik azok festése. A sétánnyal kapcsolatos munkálatok a növényesítéssel együtt várhatóan július 31-ig készülnek el.

KategóriákMETÁL