Összegyűjtötte Kóbor József sugárfizikus is a hivatalos pécsi polgármesterjelöltséghez szükséges ajánlásokat, illetve annál többet is. Sőt, az LMP 18 jelöltje is bevitte hétfőn a minimálisan szükséges, vagy több támogatói ajánlást a pécsi városházára.

A cikk a hirdetés után folytatódikKóbor József, a Lehet Más a Politika baranyai elnöke, pécsi városházi képviselője is hivatalos pécsi polgármesterjelölt lehet hamarosan. Az LMP-s politikus Facebookon közölt hétfőn este egy videót, amelyben mutatják, és el is mondja, hogy bevitték a szükséges ajánlásokat a pécsi városházára, a Helyi Választási Irodához, mert sikerült összegyűjtenie neki is, és az LMP 18 pécsi képviselőjelöltjének is a szükséges számú támogatói aláírásokat.

Ezzel Kóbor a harmadik pécsi polgármesterjelölt Vári Attila és Péterffy Attila mögött, aki bevitte az ajánlásokat a HVI-hez, ahogy az LMP is a harmadik szervezet, a Mindenki Pécsért Egyesület által összefogott hét szervezet, köztük öt párt ellenzéki szövetsége, illetve a Fidesz-KDNP-ÖPE választási szövetség után, amely önálló listát állíthat az október 13-i önkormányzati választásra.

Tudomásunk szerint további két független, támogatói szervezet nélküli polgármesterjelölt is szeretne megmérkőzni a pécsi polgármesteri székért. Az egykori MSZP-s helyi politikus, Komáromi István már jó ideje folyamatosan támadja a még aktív pécsi MSZP-s politikusokat, és kap is erre sok esetben felületet a kormányzathoz és a városvezetéshez közel álló médiumokban. Sőt, információink szerint kifejezetten jó kapcsolatban volt és talán maradt is a szintén ex-MSZP-s, mára a Fidesz-egyik kampányarcává avanzsált Szili Katalinnal. Kapcsolódó hír, hogy a nyugdíjas Komáromi piaci áron akár több száz ezer forintba kerülő kampányakciót indított, automata hívásokkal keres meg pécsi választópolgárokat. Azt viszont nem árulta el, hogy pontosan mennyibe került, illetve azt állította, hogy azt ő fizeti.

Az ötödik polgármesterjelölt, időrendben a második, aki még gyűjti az ajánlásokat, Pap András volt MDF-s politikus, egykori országgyűlési képviselő.

Frissítés/javítás 20.22 óra: Nem öt, hanem hat polgármesterjelölt van Péscett, hiszen Sándor Zoltán, a Mi Hazánk Mozgalom polgármesterjelöltje is indul, és gyűjti még az aláírásokat, nekik is van saját listájuk, a Független Kisgazdapárttal és Magyar Igazság és Élet Pártjával közösen indulnak.

Címkék:
KategóriákMETÁL