Úgy tűnik, évek múltán sem talált jobb elfoglaltságot magának az az időmilliomos személy, aki az elmúlt években nem egy alkalommal fújt pécsi házfalakra zavarosnál zavarosabb szövegeket és horogkereszteket. Most ismét feltűnt a pécsi Kertvárosban egy “műve”, amelyet az annak járó megfelelő módon reagáltak le.

A cikk a hirdetés után folytatódikHorogkereszteket és zagyva szövegeket jobb ötlet híján házfalakra festeni az éj leple alatt – ezt az elfoglaltságot találta magának egy feltehetően pécsi lakos, mert az elmúlt években nem egy alkalommal került már erre sor. A mániája azonban egyrészt sért másokat, nem is keveseket vélhetően, másrészt az emberek nagyon nagy része sem tiltott önkényuralmi jelképet, sem zavaros és gyűlölködő üzenetet nem szívesen olvasnak, avagy esetleg pillantásra sem méltatnak.

A gyűlölködés és a tiltott önkényuralmi jelkép miatt azonban a most érintett helyi közösség, a terület képviselője, Pokorádi Gábor momentumos képviselő és néhány helyi lakos, köztük gyerekek összefogtak, és közösségi festéssel eltüntették az ocsmányságot. Az “alkotó” visszatérő szövegrészleteit, újra és újra felbukkanó elemeit ennél pozitívabb szóval nem illetjük. Sőt, vele nem is foglalkozunk, miatta biztosan nem írunk hírt (kivéve, ha esetleg valaki rajtakapja és a rendőrségi hírekben fog szerepelni), a közösségi összefogással, és a gyűlölködésre adott válasszal igen.

A felirat lefestéséről Pokorádi Gábor Facebook-posztjából értesültünk.

KategóriákPOP