Húsvét előtt szüretelt citromot egy kozármislenyi család a Pécs melletti kisvárosban. Semmilyen trükköt nem vetettek be, de így is több pohár limonádé készülhet saját citromukból.

A cikk a hirdetés után folytatódikJó ideje nem kapja fel senki a fejét arra, hogy Magyarországon citromot szüretelnek. Baranyában is van már jó néhány gazdálkodónál saját termesztésű kivi, melegebb években pedig Pécsett vagy Dél-Baranyában akár háromszor is teremhet a füge.

Az viszont már némileg extrább hír, hogy húsvét előtt terem citrom itthon, ráadásul már az év első harmadában. A fenti fotót azért közöljük, mert a  kozármislenyi család, akiknél a citrom termett nem kertészek, és nem őstermelők, nem melegházban nevelték a citromfáikat, hanem dézsás növényekként télen a nappalijukat díszítik, tavasztól ősz végéig pedig az udvarukon állnak. Olvasóink azért küldték be a szombaton délelőtt leszüreltelt citromról a fotót, mert a fentiek ellenére termett náluk az udvarra másfél hete kivitt citromfa április elején, s mint látható, egészen szép 35 dekás példányokat hozott.

KategóriákPOP