A Demokratikus Koalíció Szakács Lászlót jelöli Baranya megye 2. választókerületében az előválasztáson, jelentette be szombaton délután Dobrev Klára, a DK miniszterelnökjelöltje. Zag Gábor pécsi képviselő, szerda óta Pécs, új, DK-s alpolgármestere pedig visszalép.

A cikk a hirdetés után folytatódikZag Gábor szombaton este, a Facebookon jelentette be, hogy visszalép, mégsem indul az előválasztáson, a Demokratikus Koalíció pedig Szakács László MSZP-s országgyűlési képviselő, volt komlói MSZP-s alpolgármester jelöltségét támogatja.

A döntés amúgy várható volt, azt a Szabad Pécs írta meg elsőként az országban, az érintettet magát is megkérdezve, hogy az MSZP visszavonta saját országgyűlési képviselőjének, Szakács Lászlónak a jelöltségét az előválasztáson, arra a gyanúra építve, hogy Szakács, ha megnyerné az előválasztást, majd a mandátumot, is, a DK országgyűlési frakciójába ülne be. Ami most utólag mindenképpen így lesz, ha Szakács nyer ősszel, majd jövő tavasszal is, de Szakács László azt mondta, hogy egy pletykára hivatkozva vonták meg tőle a bizalmat, akkor azonban még nem volt erre okuk.

Sőt, Zag Gábor visszalépése sem meglepetés, és nem csak azért, mert ő nem túl ismert és nem túl esélyes jelölt, hanem mert mint ismert, egy keddi, közgyűlési döntés következtében szerdától ő Pécs új alpolgármestere, a leváltott Bognár Szilviát váltja.

„Laci nem csak Komló korábbi alpolgármestereként, hanem jelenlegi országgyűlési képviselőként is bizonyította, hogy mindig a pécsiek, komlóiak és a térségben élők érdekeit képviseli. Nemcsak a szakértelme, hanem 20 éves közéleti munkája, politikai és szakmai tapasztalata is alkalmassá teszi arra, hogy 2022 után ő legyen Baranya megye 2. választókerületének egyéni országgyűlési képviselője, és szolgálja tovább az itt élőket ugyanolyan lendülettel, mint eddig.Éppen egy ilyen emberre van szükség ahhoz, hogy 2022-ben itt is győzni tudjunk, ezért a DK Szakács Lászlót támogatja az őszi ellenzéki előválasztáson!” – írta Dobrev Klára.

KategóriákMETÁL