Baranyában járt hétfőn Dobrev Klára, a Demokratikus Koalíció miniszterelnökjelöltje, utcafórumot tartott Komlón és Pécsett, de Sellyén is megtekintette a viharban megrongálódott házakat.

A cikk a hirdetés után folytatódikMintegy három-négyszáz ember és elképesztő rendőri készültség fogadta a DK miniszterelnökjelöltjét pécsi utcafórumán, az Uránbányász téren hétfőn este. Nagyjából 40-50 egyenruhás rendőr vigyázott arra, hogy senkinek ne essen baja, vélhetően a szervezők kértek rendőri biztosítást, és így ítélte meg a helyzetet a hatóság.

A Szabad Pécs a pécsi eseményen jelen volt és élő közvetítésekkel is bejelentkezett, de Dobrev Klára előtte járt Sellyén és Komlón is, utóbbi helyen szintén utcafórumot tartott, ahol az eddig MSZP-s politikusként ismert Szakács László a jelöltjük, ő szeretné majd megnyerni az előválasztást immáron a DK jelöltjeként, majd, ha ez sikerül (ellenfele például az LMP-s Keresztes László Lóránt), akkor legyőzni Hoppál Pétert, aki jelenleg a körzet országgyűlési képviselője.

Nem úgy, mint a Baranya 1-es körzetben, ahol 3 éve Mellár Tamás legyőzte Csizi Pétert, ugyanakkor őt a Párbeszéd indítja és az MSZP támogatja, a DK a momentumos Nemes Balázs mögé állt be ebben a körzetben.

Dobrev Klára beszédében arról beszélt, hogy ma nincs demokrácia Magyarországon, Orbán Viktor lebontotta azt, éppen azért, hogy meg tudja őrizni a hatalmát, a Dobrev Klára szerint gyenge kormányzati teljesítmény ellenére is. Dobrev azt mondta, ő lesz a miniszterelnökjelölt és meg is fogja nyerni a választást az ellenzék, így 2022 után elszámoltatás jön, nem bosszú, hanem az igazság miatt. Mert igazságra van szükség, és arra, hogy véget érjen a gyűlöletpolitika, amely jellemezte szerinte Orbánék elmúlt 10-11 évét.

Dobrev Klára a fórum után válaszolt a Szabad Pécs három kérdésére. Arra, hogy más miniszterelnökjelöltet is alkalmasnak tart-e magán kívül, udvarias választ adott, magát tartja a legjobbnak, de minden más indulót alkalmasnak tart a miniszterelnöki posztra. Arról is beszélt a pécsi Uránbányász téren, hogy a választás napjára kidolgoztak egy alternatív szavazatszámlálást, így nem lehete majd meglepetés, akkor sem, ha lefagy a választási rendszer egy időre esetleg ismét. Ezzel kapcsolatos kérdésünkre azt mondta, törvényesen tudják a szavazatokat számlálni, hiszen a jegyzőkönyvek adatait fogják majd regisztrálni egy saját számítógépes rendszerben, de ehhez az is kell majd, hogy legyenek küldöttjei mindenütt az ellenzéknek.

A Szabad Pécs rákérdezett arra is, hogyan értékeli azt, ami Pécsett történt, ahol attól volt hangos a sajtó, hogy veszekednek az ellenzéki képviselők, sőt egy DK-s alpolgármestert a pártja vissza is hívott, Bognár Szilviát, igaz, a DK-nak van most is alpolgármestere, Zag Gábor személyében. Dobrev Klára azonban erre azt mondta, hogy ilyen eset előforduhat demokratikus viszonyok közt, nagyon sok helyen összefogott és sok helyen nyert is az ellenzék, ehhez képest 2-3 helyen hallani azt, hogy van egy-egy nézeteltérés, amit persze a médiafigyelem felhangosít, de ez akkor is sokkal jobb és természetesebb dolog, mint az, ami most van, és amit a Fidesz és Orbán ajánl, amikor az élet szinte minden területére vonatkozóan egyetlen ember vagy egy szűk kör dönt.

KategóriákMETÁL