Hamarosan a Népjóléti és Sportbizottság tárgyalhatja azt az előterjesztést, ami szerint a komolyan vizsgált három helyszínből itt, vagyis a Dárdai Pál Labdarúgó Utánpótlás Edző Központ szomszédságában lenne a legjobb helyen a sportlétesítmény.

A cikk a hirdetés után folytatódikA város hivatali oldalára felkerült előterjesztés és mellékletei szerint kilenc helyszín merült fel, ebből hármat vizsgáltak komolyabban a szakértők. Az egyik anyagban a Bolgárkert, a Füzes-dűlő és Tüskésrét adottságait hasonlították össze, míg egy másikban a Verseny utcai helyszín is megjelent. Azonban úgy tűnik, minden tekintetben a Bolgárkert lehet a befutó a 8000 fő befogadására alkalmas, UEFA 4. kategóriájú stadion létesítésére.

Itt lehet az új stadion | kép: szakértői anyag/gov.pecs.hu

A szakértői anyagok mellett Dárdai Pál ajánlását is megkapta a helyszín, ami nem is csoda, hiszen a labdarugó édesapjáról elnevezett, és a már hamarosan átadásra kerülő Dárdai Pál Labdarúgó Utánpótlás Edző Központ szomszédságáról van szó. De a város főépítésze, Karlovecz Zoltán és a PTE Műszaki és Informatikai Karának dékánja, Medvegy Gabriella is ezt a területet javasolja a mellékelt dokumentumok szerint.

A helyszín egyébként egyáltalán nem meglepetés: a stadion megépüléséről szóló kormánydöntés megszületésekor, vagyis 2020 októberében is már ez volt a legvalószínűbb.

Az új pécsi stadion hátterével ebben a cikkben foglalkoztunk:

A Párbeszéd, illetve Mellár Tamás pedig idén tavasszal azért próbált mozgósítani (megkérdezni az embereket), hogy ne épüljön stadion Pécsen, mivel annak költségét már most is 20 milliárd forint feletti összegre tippelik:

KategóriákMETÁL