Támogatói bulit tartott a hétvégén Budapesten, az Aurórában az Átlátszó szerkesztősége. A helyet éppen aznap este ellenőrizték, rendőri biztosítással. A Szabad Pécs tiltakozik az efféle véletlenek ellen.

A cikk a hirdetés után folytatódikAz ország egyik legjobb és legfontosabb újságírói műhelye és oknyomozó központja a Bodoky Tamás által alapított és vezetett Átlátszó.

Disclaimer: a Szabad Pécs tagjai ismerik az Átlátszó újságíróinak többségét, kedveljük és tiszteljük őket, sőt felnézünk rájuk, e cikk szerzője pedig dolgozik is nekik időnként, külsős újságíróként.

Az Átlátszó is azt az utat járja, amit egyre többen a szabad és független sajtóban, sőt  ők voltak az elsők, akik nagyon komoly szakmai munkával, alapvetően oknyomozó, tényfeltáró és adatújságírásra építve indították el hírportáljukat, elsősorban az olvasók támogatására építve. Az Átlátszónak tehát létfontosságú az életben és a talpon maradáshoz, hogy továbbra is, folyamatosan meg tudja szólítani olvasóit, elnyerje támogatásukat. Ezt nem csak kiváló írásokkal tudják elérni, elengedhetetlenek időnként célzott adománygyűjtő kampányok és támogatói rendezvények, olyan bulik, amilyet szombaton este is tartottak az Aurórában, Budapesten.

Forrás: Átlátszó

Ahol a szokásos mederben és forgatókönyv szerint zajlottak az események, amikor is a buli vége felé, az Átlátszó beszámolója szerint  megjelent egy csapat, vélhetően a józsefvárosi jegyző vezetésével, a szémos civil szervezetnek otthont adó közösségi ház vendéglátó részének ellenőrzése miatt, négy rendőr társaságában. Azt ellenőrizték éppen, hogy az Aurórában a rend szerint bezárt-e az italpult este tíz órakor. Egészen pontosan az önkormányzat keménykedése miatt kellett ezt az új rendet bevezetni a közelmúltban,  korábban ennél tovább is működhettek, de állítólag sok volt a panasz a lakosság részéről ?irányultsága? miatt a hatalomnak nem éppen kedves Aurórával szemben, ezért a józsefvárosi önkormányzat ?kénytelen volt” szigorítani.

Mint bizonyára tudják, az Átlátszó volt az, amely sok egyéb mellett megírta Orbán Viktor luxusrepülőzését és Mészáros Lőrinc jachtozását.

KategóriákMETÁL