Továbbra sem ért véget a Bodnár-ügy. A Szabad Pécs nem hivatalos, de megbízható forrásokból származó információi szerint a mai, második körös szavazáson Bodnár Imre megkapta az induláshoz minimálisan szükséges 4 szavazatot a hatfős bizottságtól. Az előválasztáson történő indulása azonban továbbra sem biztos még.

A cikk a hirdetés után folytatódik



A Szabad Pécs információi szerit 4:2 arányban támogatta az előválasztási bizottság dr. Bodnár Imre pécsi ügyvéd indulását az őszi előválasztáson, azaz megszerezte a második körben azt a minimálisan szükséges, de már egyértelmű többséget jelentő szavazatot, amely után az érdemi munkával kezdhetett volna foglalkozni, például az előválasztáson való tényleges részvételhez szükséges 400 ajánlás begyűjtésével.

Csakhogy egyelőre nem dőlhet e tekintetben hátra, a Párbeszéd ugyanis a Szabad Pécs információi szerint megámadta az eredményt, „fellebbezett”, így csak a későbbiekben dől el az, hogy dr. Bodnárból lehet-e az előválasztáson induló jelölt.

Úgy tudjuk, hogy dr. Bodnár Imre indulására igennel szavazott az MSZP, az LMP, a Momentum és a DK, ellene, nemmel szavazott a Párbeszéd és a Jobbik. Információink szerint a Párbeszéd, amely vasárnap is nemmel voksolt, és amelynek jelöltje a Baranya 1-ben Mellár Tamás országgyűlési képviselő, az MSZP-LMP-Párbeszéd szövetségével indokolja a döntését, azért nem hagyta annyiban a dolgot, mert az ő véleményük szerint a köztük, az előválasztásra megkötött kontraktus értelmében az MSZP nem indíthatott volna jelöltet egy olyan körzetben, ahol a Párbeszédnek van indulója. Vagyis nem adhatott volna befogadó nyilatkozatot az MSZP dr. Bodnárnak. Az MSZP-nek azonban a tudomásunk szerint az a véleménye, hogy az köztük megkötött egyezség ilyen kitételt nem tartalmaz.

Meglátjuk, hová fog még kifutni ez az ügy, és mi lesz a hosszabb távú következménye, és igyekszünk is beszámolni majd róla.

Ebben a cikkünkben többek közt arról is írtunk, hogy habár Mellár Tamás nem teljesen elégedet az előválasztás szabályaival, elviekben nincs baja dr. Bodnár indulásával, sőt, kifejezetten jónak tartja, ha valódi verseny alakul ki.

KategóriákMETÁL