A Szabad Pécs írta meg a közelmúltban, egy olvasói fotóra, illetve a rendőrség kérdéseinkre adott válaszaira hivatkozva, hogy nyomozás indult egy Pécsett kihelyezett kormányzati plakát átragasztása miatt. Sőt, a helyszíneléskor ujjlenyomatot is vettek. Most pedig az MKKP baranyai passzivistái “megtalálták” az ujjlenyomatot, sőt, nem is egyet.

A cikk a hirdetés után folytatódikÚgy tűnik, Baranyában (bevéve Komló) nem csak kétfarkúak az MKKP-s passzivisták, de rendőrkutyának is elmennének, mint ugyanis egy nagyon friss facebookos bejegyzésük tanúsítja, “megtalálták” azokat az ujjlenyomatokat, amelyeket annyira kerestek a rendőrök egy átragasztott pécsi kormányzati plakáton nemrég, egy helyszínelés során. Az esetről a Szabad Pécs írt EBBEN a cikkben.

A kétfarkús bejegyzéshez a fényképeken túl annyit fűztek csak hozzá, hogy: “láthatósági lenyomat”.

Amint írtuk az eredeti cikkben, az átragasztást is vélhetően az MKKP baranyai passzivistái “követték el”, azaz hiteles és eredeti lehet az ujjlenyomat, amit most láthatóvá tettek az eredeti helyszín közelében. Igaz, azt is írtuk az eredeti, a plakát átragasztásáról és a lakossági bejelentés miatt kötelezően elindult nyomozásról szóló cikkünkben, hogy egyáltalán bem biztos, még a magyar joggyakorlat tükrében sem, hogy ha meg is lenne az “elkövető”, akkor ne mentenék fel az eljárás végén azzal (vagy szüntetnék meg amiatt az eljárást), hogy tulajdonképpen itt csak egy véleménynyilvánítás történt, amelyhez úgy is joga lehet a “tettesnek”, ha közben csak az eredeti plakát roncsolásával lehet eltüntetni a kormányüzenetet eltakaró “frissítést”/”plakátjavítást”.

Ráadásul az sem utolsó szempont, hogy egyes helyeken, például a haldokló, imperialista nyugaton nem annyira dívik az, hogy kormányplakátokon nettó pártüzenetek szerepeljenek, és persze akkor sem, ha az éppen a kormánypárt(ok) politikai üzenete.

Az MKKP amúgy éppen a minap támadta meg a szerintük nem túl jogszerű kormányzati plakátkampányt. Az MKKP egyebek mellett azt írta, hogy az egész népszavazás szembe megy szerintük a népszavazás rendeltetésével, hiszen a döntéseket az Országgyűlés már meghozta, az EU-s kötelezettségszegési eljárásra pedig nyilvánvalóan nincs hatással. Azt is kiemelték, hogy a korábban még létező ún. megerősítő népszavazás intézményét pedig maga a Fidesz vette ki a törvényből.

KategóriákMETÁL