Kulcsfontosságú szerepe volt az Elios-ügyben a Tiborcz István pécsi gimnáziumi barátja, a már Budapesten élő és ügyvédként dolgozó Hamar Endre cégének, a Pécsre bejegyzett Sistrade Kft.-nek. A cégnek azonban ma már közvilágítási engedélye sincs – szúrta ki az Mfor.

A cikk a hirdetés után folytatódikAz Mfor a Magyar Energetikai és Közműszabályozási Hivatal (MEKH) október 22-én (ha esetleg nem akarták nagydobra verni, akkor ez nem is olyan rossz dátum) publikált határozatára hivatkozva, azt kiszúrva írja, hogy „szépen halad a miniszterelnök vejéhez, Tiborcz Istvánhoz köthető Elios-botrány egyik legfontosabb cégének, a Sistrade Kft.-nek az eltüntetése”.

A határozat szerin ugyanis a Sistrade Kft. még az év elején, február 22. és 25. napján érkeztetett elektronikus leveleiben kérte a közvilágítási engedélyének visszavonását, azzal az indoklással, hogy a cég a közvilágítás üzemeltetésére vonatkozó tevékenységét befejezte. A HVG idén áprilisban írta meg, hogy a Sistrade Kft.április elsején (megint csak: mikor, máskor) döntött a megszűnés mellett és indult el ezzel a cég végelszámolása. A Sistrade egyébként a pécsi közvilágítást üzemeltette és felelt a karbantartásértt, de az tavasz óta már az SMHV Energetika Kft. feladata. Péterffyék mellettük döntöttek, amint az az Átlátszó cikkéből is kiderül.

Az SMVH-ról lapunk is írt, mint az Elios-ügy egyik pécsi, sőt nem csak pécsi szereplője. Nemrég pedig azt írtuk meg, hogy érdekes időtáblát lehet felrajzolni az Elios-szal és Orbán Ráhel és Tiborcz István külföldre költözésével kapcsolatban.

KategóriákMETÁL