Kevin és a karácsony. Mindenki azonnal egy filmre asszociál. De van egy Kevin nevű pécsi kisfiú is, aki attól is fél, hogy egyedül maradhat otthon. Erre is utalt a mamájával és annak testvérével együtt élő kisfiú, aki a nénikéjének kért karácsonyra ajándékot.

A cikk a hirdetés után folytatódikA filmbéli Kevin 8 éves volt, a pécsi Kevin 9, és az ő története nem fiktív, hanem sajnos nagyon is valóságos történet, amit az Együtt lépésről lépésre Nemzetközi Alapítvány tette közzé a Facebookon, és amit elsőként a Ripost vett észre, mi pedig a Pécsmán láttuk.

A pécsi Kevin tényleg fél, hogy egyedül maradhat otthon, de nem úgy és nem amiatt, ami a filmben történt. Erre is utalt a kisfiú a posztban, aki a nagynénjének kért karácsonyra ajándékot. A következőket írta a feltöltött fotók tanúsága szerint kézzel, egy vonalas füzetbe, különösen szép betűkkel:

Kedves Jézuska! Szeri Kevin vagyok Pécs, 7626 Vadász utca 9 számból. Nem tudom hogyan írjam le, de ez az év nekünk rosszat hozott. Nene lábait levágták és az egyik kezét sajnos. Engem a mamám nevel családba fogadott. Egy házban lakunk a nenével. Nenének szeretnék örömet szerezni, hogy a világon sokan gondoljanak rá szeretettel. Azért szeretném, hogy kapjon képeslapot biztos boldog lenne. Én soha nem kérek semmit csak azt, hogy a mamám ne legyen beteg mert volt szívműtétje és féltem őt.Nene szereti a Budhákat, angyalkákat. Köszönöm mindenkinek, aki küld és Jézuska neked is!“.

Az szinte biztos, hogy Kevinék számára nem csak a képeslapok jelentenének örömet karácsonykor, de bármi más segítség is, a leírtak alapján ez egyértelmű. De ő nem kért mást, csak a képeslapokat.

KategóriákPOP