Hatalmas szerencse, hogy nem történt személyi sérülés, akár emberéletet is követelő tragédia Pécsett, amikor hétfő délelőtt egy hatalmas fa dőlt az útra a pécsi Jókai utcában.

A cikk a hirdetés után folytatódikÓriási csattanást hallottak hétfőn délelőtt 11 óra körül a pécsi belvárosi Jókai utcában élők. A 6-os út közelében, attól kicsit délre ugyanis a kis belvárosi utcában gyökerestől fordult ki egy, a lakók szerint hatvanöt éve ültetett, hatalmas fa. A pécsi Jókai utca 34-es szám előtt történt az eset, és a felvételt látva tényleg isteni szerencse, hogy személyi sérülés nem történt. Egy, az utcában, épp a ház előtt, a fa mellett parkoló autó szélvédőjét megrongálta a rázuhanó fa. A gyorsan kiérkező tűzoltók példás gyorsasággal, szakszerűen feldarabolták a méretes ágakat a lakossági beszámolók szerint, s az apróbbakat a szintén kiérkező szemétszállító kocsi helyben még le is darálta.

A lakók azt mondják, hogy tudják, óriási felelősség eldönteni, hogy mely fák maradhatnak, miközben mindig vannak, akik szeretnék, ha maradna a fa, például azért, mert rászállnak az énekesmadarak, vagy hűs árnyékot ad a nyári melegben. A nagy fa, ami most kidőlt, kifordult, egy ideje már kissé megdőlve állt. A lakók egy része az eset után is azt mondta, hogy annak nem örülnének, ha a történtekre az a válasz jönne, hogy sorba vágnák ki a fákat az utcában, ugyanis ott nem egyet azonos időben ültettek.

Fotó: Tóth László
KategóriákPOP