Orbán Viktor látogatása előtt egy nappal adta hírül az önkormányzati oldal, hogy egy új döntéshozó testület segíti Pécs irányítását. A cikk minden bizonnyal sokakban – bennünk mindenképpen – több kérdést vet fel, mint amennyit megválaszol. Próbálunk a sorok között olvasni és kíváncsiak leszünk, hogy a polgármester holnap vajon kivel ebédel? Hol kap helyet az asztalnál?

A cikk a hirdetés után folytatódik1, “célja, hogy a város kellőképpen helyt tudjon állni a település előtt álló feladatok ellátásában, a pénzügyi kihívásoknak jobban meg tudjon felelni, és a helyi gazdaság megerősödése is új lendületet vehessen”

Nem is lehetne ennél szebb felütése az informális (vagy ez már formális?) hatalomátvétel indoklásának. Nemes cél, csak a kérdés, hogy eddig vajon mivel foglalkoztak, akiknek ez lett volna eddig is a dolga?

 

2, “Szerdai ülésén döntött a Fidesz-KDNP Frakciószövetség pécsi városi képviselőcsoportja arról, hogy a város irányítását immáron egy új, stratégiai kérdésekben a döntéseket előkészítő, de sok esetben döntéshozó elnökség segíti a jövőben.”

Milyen alapon döntött így a szövetség? Ki kérte el fel őket a döntésre? A polgármestert és a képviselőket a városlakók választják a város vezetésére gyakorlatilag ezt írja felül most a szövetség? Megannyi kérdés.

 

3, “Közös erővel segíteni a város működését, szorosabbra fűzni a viszonyt a városirányítás és a kormányzati szinten folyó tárgyalásokban oroszlánrészt vállaló parlamenti képviselők között”  

Mondja Csizi Péter. Aki 4 évig volt Pécsett alpolgármester és aki rengeteg közgyűlésre hozza el az fideszes nagypolitika stílusát országyűlési képviselői mandátumának hála.

 

4, “Gyorsan és határozottan lezárni a múltat, akár a gazdasági ügyeket is, és nekilátni a jövőnek, a holnapnak.”

Bárcsak látnánk már annak a múltnak a lezárását! Naptár szerint az “elmúltnyolcév” már nyolc éve véget ért és az elmúlt nyolc évben a Fidesz(-KDNP) irányítja várost. Ezt kellene gyorsan és határozottan lezárni?

 

5, “így a polgármester és az alpolgármesterek is megőrzik az új struktúrától függetlenül minden jogkörüket”

Teszi oda a végén, Csizi képviselő úr, amit ha komolyan vehetnénk, azt jelentené, hogy valójában nem is történt semmi.

 

 

 

+1

És akkor Mészáros Lőrinc helyi harsonája még rá tud tenni egy lapáttal, hiszen a cikk szemlézését már ezzel a címmel hozzák és ráadásul “előrelátás”-ként hivatkoznak a hírre.

+ még 1

És ezt már tényleg csak nagyon mellékesen jegyezném meg, hogy valami nem szerepel a cikkben: a polgármester és az alpolgármesterek neve. Persze igazából én sem érzem szükségét a leírásuknak.

KategóriákPOP