Amint arról a Szabad Pécs elsőként beszámolt, a Magyar Kétfarkú Kutya Párt ismét felállított egy színes, ácsolt buszvárót a pécsi Ágoston téren, aminek nyomán közterületes intézkedés is történt. Előbb úgy tűnt, hogy a város akár meg is hagyhatja a buszvárót, majd aztán kicsit később azt írták, hogy el kell bontani. Most pedig, az elmúlt percekben egy elég erős közleményt küldtek ki, amiben úgy fogalmaznak, hogy a kutyáknak el kell bontaniuk a “kalyibát”(!).

A cikk a hirdetés után folytatódikPlusz emlegették azt a feledhetetlen munkát, miszerint a pécsi városvezetés mennyi új buszvárót épített. Na és persze, lehet jövője a színes buszvárónak is Pécsett, megfelelő módon. De mutatjuk inkább a pécsi városházi sajtóközleményt, szó szerint:

„A pécsi városvezetés kiemelt figyelmet fordít a közterületi buszmegállók fejlesztésére. 2021-ben a BIOKOM NKft. minden eddiginél több, összesen 8 darab új, fedett buszvárót helyezett ki a városban, emellett további három, már meglévő buszváró felújításáról gondoskodott. Elsőként azokba a buszmegállókba kerültek új, fedett várók, ahol a lakossági igények mellett az utasforgalom nagysága a leginkább indokolta a telepítést.

Bár minden korábbinál több buszvárót helyeztünk ki idén, az önkormányzathoz eljuttatott lakossági kérések alapján továbbiakra is szükség lenne. Egyebek közt a Kodó dűlőnél, a Makay István úton, a Déli Ipari Parkban a Galilei úton, vagy éppen a II. János Pál úton jelezték a pécsiek, hogy hiányolják a fedett várakozó helyet, az Ágoston téren az önkormányzathoz nem érkezett ilyen kérés.  

A pécsi városvezetés mindent megtesz az önkormányzathoz eljuttatott és indokolt lakossági igények kielégítéséért. Ebben a munkában szívesen fogadja az aktív és a közösségükért felelősséget érző pécsiek segítségét és együttműködését. Ugyanakkor az együttműködés alapfeltételének tekintjük az előzetes egyeztetést és az engedélyeztetést, mivel csak így garantálható, hogy a segítő szándék valóban az indokolt kérések teljesítését szolgálja, és a jogszabályoknak megfelelő módon valósul meg.

Fentiek miatt azt kérjük az Ágoston téri buszmegállóba előzetes egyeztetés és engedély nélkül felépített, a belvároshoz közeli városképtől idegen bódé tulajdonosaitól, hogy az ott létesített színes kalyibájukat bontsák vissza, majd az önkormányzattal egyeztetett helyszínen, a szükséges engedélyek megszerzése után építsék fel. Ezzel biztosítható, hogy önzetlen felajánlásuk és társadalmi munkájuk a lehető legtöbb pécsi kényelmét szolgálja a jövőben.”

A terület megválasztott, közvetlenül pécsi városházi mandátumot kapott képviselőjével, Horváth Tamással tegnap este személyesen is szót tudtunk váltani, és ő azt mondta, igyekszik támogatni a buszváró ügyét, és ha kell segíteni abban, hogy utólagosan megkaphassa a szükséges fennmaradási engedélyt, ha a buszváró megfelel az előírásoknak, vagy olyan építménnyé fejleszthető. Sőt, a Szabad Pécs tegnapi cikkének Facebook-ajánlója alatt is erről kommentelt.

Mint írtuk fentebb, az elején úgy tűnt, talán mégiscsak maradhat a megálló, hiszen az MKKP-s passzivisták szeirnt egy biokomos szakértő kifejezetten dicsérte a munkájukat, és ők úgy látták, erről értesítette a városüzemeltetéssel is foglalkozó pécsi önkormányzati céget.

Címkék:
KategóriákMETÁL