A népharag elsöpörte volna őket, de legalábbis minimum egyhetes, Pécs főterére kihelyezett kalodába zárást követeltek Az Emberek annak a két pécsi, kutyapárti passzivistának, akik hat szép kormányplakátot rongáltak meg a Rákóczi úton. A vajszívű magyar rendőrség viszont úgy vélte, elegendő őket megrovásban részesíteni, értesült a hírről a Szabad Pécs.

A cikk a hirdetés után folytatódik



A rendőrség ugyanis azt mondta, hogy megszüntetik velük szemben az eljárást, de megrovásban részesítik őket. És nem azért, mert nem követték el azt, vagy mert nem vallották be (nem tettek vallomást), sőt, a rendőrség biztos benne, hogy ők voltak, fénykép- és videofelvételük is van a hat „megrongált” (kijavított) plakát közül kettőről, hanem mert büntetlen előéletűek, s mert most már a cselekményük nem jelent veszélyt vagy legfeljebb csekély fokban a társadalomra.

Amúgy a rendőrségi határozat (amit persze még megtámadhat a másik fél, azaz a hirdetőoszlopok tulajdonosa, a MAHÍR) leírja azt is, hogy hat oszlopot rongáltak meg, ennek újratelepítési költsége 88 170 forint volt, amit még követelni fognak, polgári peres eljárás keretében, és arról si szó van a határozatban, hogy milyen szöveggel plakátolták át a kormány emojis hirdetéseit, többek közt ezeket írták oda: „Nem vagy egyedül” ; „Töltse ki a szeretetkonzultációt”; vagy azt például, hogy „Nem lesz mindig ilyen idő”.

És, ami tényleg felhúzhatja például a normális és gyűlöletmentes Magyarországért és az közelgő agresszív politikai kampány miatt aggódó fideszes igazságügyi minisztert, Varga Juditot, az az agresszív „Ma kit fogadunk el”-felirat. Mert még ilyen is volt!

Frissítés 13.27 – A kutyáknak nem tetszik az ítélet, ők fellebbeznek

Biztosan folytatódik a nagy plakátshow, ugyanis most kaptunk választ kérdésünkre az elkövetéssel gyanúsított, s – mint látható és olvasható – eddig rendőrségi tanúvallomást nem tevő kutyapárti passzivistáktól, akik azt mondták, hogy megbeszélték, és az ügyvédükkel is egyeztettek, és ők bizony fellebbezni fognak a rendőrségi határozat ellen.

Korábbi cikkünk az ügyről

KategóriákMETÁL