A Made in Pécs Fesztiválra. Amihez hasonlót amúgy nem túl sok hazai vidéki nagyvárosban lehetne tartani. A fesztivál ebben az időpontban van hagyományosan, két év után rendezik meg ismét az év első nagy könnyűzenei fesztiváljaként. Hét helyszínen lesznek hallhatók a pécsi zenekarok, plusz két idei vendégváros zenészei.

A cikk a hirdetés után folytatódikPár nap, és itt a 7. Made in Pécs Fesztivál, amit 2022. január 8-án, szombaton, 7 helyszínen tartanak meg. Az idei sor: Nappali, Pécsi Est, Made in Pécs Café, Ti-Ti-Tá, Sárkány Barlang, Szabadkikötő és Trafik. Ráadásul rekordszámú résztvevővel zajlik majd: 156 zenekart láthatunk egyetlen nap alatt (mármint ennyien lépnek színpadra), köztük 3 újvidéki és 3 debreceni vendégzenekar is koncertezik.

A koncertek a Made in Pécsen megszokott húszperces minikoncertek lesznek, a kezdés szokás szerint délelőtt 10 óra, míg az utolsó koncertek a legtöbb helyszínen éjfél után kezdődnek. 

A 10 órás line-up – megint csak szokásosan – elég erős lesz: a Pécsi Estben Lovasi András Egy az egybe… csak maga, a Trafikban a legutóbbi X-Faktorban is szereplő Mehringer Marci, a Sárkány Barlangban a Don Gatto, a Ti-Ti-Tában a Rózsaszín Pittbull, a Made in Pécs Caféban a Rudán Joe Akusztik, a Szabadkikötő: boebeck zenél, míg a Nappaliban lesz a Fesztiválnyitány gyerekeknek: Villuth András muzsikál majd.

Vendég ebben az évben: Újvidék lesz, amely város 2022-ben Európa egyik Kulturális Fővárosa, valamint itthonról Debrecen.

Az újvidéki zenekarok műsorrendje: Beges Trio – Szabadkikötő, 13.30; Vedran Ferizovic Trio – Trafik, 18.10; Zbogom Brus Lis – Pécsi Est 20.20. A debrecenieké: KORI – Ti-Ti-Tá, 16.40; The Crams – Trafik, 23.40, illetve a Gidnim’Rém – Nappali, 00:50.

Az összes koncert ingyenes, viszont a látogatás védettségi igazolványhoz kötött. Ezt az első helyszínre történő belépésnél ellenőrzik, a vendég kap egy karszalagot, amivel további ellenőrzés nélkül látogathatja az összes fesztiválhelyszínt.

Mint annak idején megírtuk, az egy évvel ezelőtti Made in Pécs fesztivál elmaradt a járvány miatt, az lett volna sorban a hatodik pécsi könnyűzenei mustra, amit aztán fél évvel később, július közepén tartottak meg, nagy sikerrel.

KategóriákMETÁL