Valószínűleg nem – ezt meg már Szakács László MSZP-s képviselő mondta a Parlamentben a miniszterelnök válaszát kommentálva.

A cikk a hirdetés után folytatódik



Szakács László hétfőn az azonnali kérdések órájában kérdezte a miniszterelnököt a 7,5 milliárdos pécsi hiányról, és Páva Zsolt ?gyámság alá helyezéséről”.

A miniszterelnök előtte azzal indokolta, hogy biztisan úrrá lesznek a pécsi hiány problémáján, hogy a 2002 és 2010 között (?elmúlt nyolc év?) a magyar önkormányzatok adósságállománya hatszorosára nőtt a korábbihoz képest, de a Fidesz-kormány azt, több lépésben, 2011-2014 között átvállalta, ezzel az önkormányzatokat  rendbe tették.

Orbán Viktor azt mondta:

 

?Ne aggódjon, ha ezt az örökül hagyott gigantikus méretű adóssághegyet el tudtuk tűntetni, akkor a pécsi ügyekkel is meg fogunk birkózni?.

 

Ráadásul a miniszterelnök szerint nem szabad lebecsülni a pécsi eredményeket, amelyeket Páva Zsolt polgármestersége, illetve a Fidesz-kormány alatt ért el a város.

Ide sorolta a Pécsi Vízmű külföldi kézből való visszavételét, a Magasház lebontását, de a pécsi buszbeszerzési programot is, illetve azt, hogy tovább fogják építeni az autópályát. Illetve itt csak sejteni lehetett, hogy arra gondolt, hogy majd megépítik.

Szakács László ugyanis azt olvasta a kormányfő fejére, hogy Pécsett ?semmi nem épült?. Szakács szerint Páva Zsolt ?kegyvesztett lett?, aminek után a Fidesz ?szintet ugrott a demokrácia lebontásában?, Csizi Péter és Hoppál Péter pedig a ?városi fideszes pártbizottságot” hizták tető alá.

 

?Ezért a demokráciáért harcolt?? ? kérdezte Orbán Viktort Szakács László

 

Orbán Viktor erre úgy felelt, hogy ha a pártbizottságról akar többet tudni, akkor őhelyette inkább a szocialista frakció tagjait kérdezze.

KategóriákMETÁL