A választások után, májusban lesz az elhíresült pécsi buszos korrupciós ügyben, a Volvo-gate-ben a következő bírósági tárgyalás. A Szabad Pécs arról értesült, hogy a bíróság úgy döntött, hogy kihallgatja az ügyben Bánki Erik fideszes országgyűlési képviselőt.

A cikk a hirdetés után folytatódik



Üzenetértékűnek is fel lehet fogni azt a hírt, hogy a Kaposvári Törvényszék büntetőtanácsa úgy döntött, hogy vagy a maga okán és döntésével, avagy helyet adva a korrupciós ügy sértettje, a pécsi Tüke Busz Zrt. sértetti indítványának, és kihallgatja Bánki Erik fideszes országgyűlési képviselőt. És azt is fel lehet persze üzenetértékűnek fogni, hogy a bíróság erre szóló értesítése megérkezett ma a felekhez, még a jövő hétvégi országgyűlési választás előtt.

A bíróság a következő, május 10-i tárgyaláson Bánki Erik mellett még több másik tanút is kihallgat, többek közt az ügy eredeti harmadrendű vádlottját, aki magát bűnösnek vallva elismerte, hogy pénzmosást követett el. Amúgy ő egy, a pesti éjszakai életből ismert figura Thaiföldön lévő off-shore cégén keresztül kapott 170 millió forintnak megfelelő eurót, ellenszolgáltatás nélkül (mint megírtuk, a volt harmadrendű vádlottat két korábbi alkalommal is megpróbálta már tanúként kihallgatni a bíróság, de éppen akkor, mindkétszer, beteg voltezekről elvileg orvosi igazolást is adott). A férfi azon túl, hogy bűnösnek mondta magát, mindezidáig nem nyilatkozott az ügyben, most azonban tanúként a válaszadást nem tagadhatja meg, legfeljebb azzal háríthatja el, hogy nem emlékszik arra, amit kérdeznek tőle. Azok közül, akiknek a neve felmerült bármilyen formában is a Volvo-gate kapcsán, a férfi csakis Bánki Erikhez köthető, céges kapcsolaton keresztül.

KategóriákMETÁL