Közleményt adott ki a pécsi önkormányzat, ?Pécsi Polgármesteri Hivatal” aláírással. Abban már majdnem úgy szólalnak meg ők is, mint az utca embere: elégedetlenkednek az útépítések lassúsága miatt. A közleménynek már a címe is sokat sejtető: ?Gyorsabb munkára és jobb forgalomszervezésre van szükség Pécs egyik legforgalmasabb útszakaszának felújítása idején”. Eljuthattak hozzájuk végre azok a hangok ezek szerint, hogy tarthatatlan, ami a két pécsi nagy, a Kertvárost és a belvárost összekötő úton megy a csúcsidőszakban már hetek óta, és ami csak megtöbbszöröződött a hétfői iskolakezdéssel. Az más kérdés, hogy az okok összetettek, nyilvánvalóan a munakerő-hiány is köztük van. Ettől függetlenül a munka tervezése, ütemezése nyilván számonkérhető.

A cikk a hirdetés után folytatódik 

Szó szerint idézzük a nagy pécsi felújításért és ezek szerint a nem kis közlekedési dugókért is felelős beruházónak, a Magyar Közútnak címzett közleményt.  

?A Magyar Közút Nzrt. április óta dolgozik az Árpád hídon, július óta pedig az Árpád híd és a Lomb utca közötti szakaszon. A hét elején az iskolakezdéssel kapcsolatos forgalomnövekedés a munkálatok miatt ritkán tapasztalható, komoly dugókat okozott Pécsett.

A városvezetés ezért határozottan felszólítja a feladatot végző vállalatot: tegyen meg mindent annak érdekében, hogy mielőbb befejeződjenek a felújítások, gyorsítsák fel a munkálatokat, s az eddigieknél hatékonyabb forgalomszerevezéssel segítsék a közlekedőket.

A legfrissebb információk szerint a torlódásokat csökkenteni fogja, hogy ez utóbbi egy kilométeres szakaszon hamarosan teljes egészében használhatják a közlekedők, ugyanis a Magyar Közút ígérete szerint szerdán, csütörtökön és pénteken már éjjel – este 20 és reggel 6 óra között – is aszfaltozási munkálatokat végez.

A közútkezelőket arra szólította fel a városvezetés emellett, hogy a következő időszakban kísérjék még nagyobb figyelemmel, s ellenőrizzék a város forgalmi helyzetét, annak alakulását és indokolt esetben további intézkedéseket, beavatkozásokat kezdeményezzenek, szükség esetén kérjék rendőri forgalomirányítók segítségét.

Mindezekkel együtt továbbra is nagy szükség lesz pécsiek türelmére az előttünk álló hetekben, ugyanakkor a forgalomszervezés és a felújítások hatékonyabbá tételével csökkenthetők is lesznek a közlekedési nehézségek.

Polgármesteri Hivatal – Pécs”

 

 

A SZABAD PÉCS FÜGGETLEN HÍRPORTÁL, ÚJSÁGÍRÓK ALAPÍTOTTÁK, NINCSENEK MÖGÖTTÜNK SEM PÁRTOK, SEM ÉRDEKCSOPORTOK, SEM NAGY BEFEKTETŐK, EZÉRT TÁMOGATÁSRA SZORULUNK, ARRA KÉRJÜK OLVASÓINKAT, HA TEHETIK, KÜLDJENEK ADOMÁNYT A LAPUNKAT MŰKÖDTETŐ NONPROFIT KFT. E CÉLRA ELKÜLÖNÍTETT ALSZÁMLÁJÁRA, VAGY VÁLASSZÁK A MÁR ELÉRHETŐ PAYPAL-ON ÁT TÖRTÉNŐ UTALÁST A SZABAD PÉCSET KIADÓ NONPROFIT CÉG SZÁMLÁJÁRA.

A RÉSZLETEK ITT OLVASHATÓK

KategóriákMETÁL