A sztrájktörő rendelet ellen tiltakoznak ma gyűléssel és felvonulással Pécsett pedagógusok. Ha nem tesznek semmit, akkor holnap ki fog tanítani, teszik fel a kérdést.

A cikk a hirdetés után folytatódikGyülekező ma, március 3-án 16.30-tól lesz a Barbakán téren, a felvonulás 17 órától kezdődik, a menet a Klimó Gy. utca – Aradi Vértanúk útja – Hunyadi út útvonalon keresztül éri majd el a Széchenyi teret. A gyűlés helyszíne a Széchenyi tér Dzsámi alatti területe lesz.
Mint ismert, a kormány a sztrájkrendelettel a nevelési-oktatási intézményekben dolgozók alapjogát korlátozza, ami ellen országos engedetlenségi akció indult. A pedagógusok azt hangsúlyozzák, hogy ez nem csak őket érinti, ha ma tőlük el tudták, mert el akarták venni, akkor holnap másoktól is elvehetik a sztrájkjogot.

A rendelet elleni tiltakozásuk jeléül Pécsett gyűlést tartanak, melyre várják a nevelési-oktatási intézmények dolgozóit, szülőket, és mindazokat, akik egyetértenek velük. Ha nem teszünk semmit, holnap ki fog tanítani – teszik fel a kérdést.

Az esemény szervezője a Pedagógusok Szakszervezete (PSZ) Baranya Megyei Szervezete és a Pedagógusok Demokratikus Szakszervezete (PDSZ) Dél-Dunántúli Szervezete.

KategóriákMETÁL