A Pécsi Törvényszék, mint másodfokú bíróság kedden felülbírálta a Pécsi Járásbíróság idén februári ítéletét egy kifosztási ügyben. A vádlott nő akkor egy év 10 hónapot kapott, a másodrendű vádlottat, szintén egy nőt, 2 évi próbaidőre felfüggesztették.

A cikk a hirdetés után folytatódikA másodfokú bíróság az I. r. vádlott terhére további bűnsegédként elkövetett okirattal visszaélés vétségét állapította meg, a kiszabott büntetést helybenhagyta, és mellőzte az I. r. vádlottal szemben korábban felfüggesztett büntetés végrehajtásának elrendelését, mert annak végrehajtását már egy másik bíróság korábban elrendelte. 

A nő még 2014 decemberében csöngetett be egy, idős koránál fogva a bűncselekmény felismerésére és elhárítására korlátozottan képes sértett férfi házába, és WC-re kéretőzött. Mivel a lakásban útja közben eltulajdonítható tárgyat nem talált, vizet, majd pálinkát, ez után zseblámpájába elemet is kért.

Az idős sértett elemért egy másik helyiségbe ment át, ezt kihasználva a nő a nappaliban a sértett egyik zakóját is átkutatta, s az abban talált 150 ezer forint készpénzt elvitte. A nő később, már gyanúsítottként a pénzt visszaadta az idős férfinak.

A nő és egy társa azonban 2015 januárjában egy másik sértett férfi házához ment, kihasználták, hogy a sértett a kapuban hagyta a kulcsot, bementek a ház udvarára, ahol találkoztak a sértettel. A vádlott kérte a sértettet, hogy engedje be wc-re, azonban a férfi ezt megtagadta, és azt mondta neki, hogy menjen a bokrok közé. A nő ekkor papírtörlőt kért, a sértett teljesítette a kérését, a konyhába ment törlőért. Ezt kihasználta a II.r. vádlott, aki bement a házba, és a hűtő tetejéről eltulajdonította a sértett pénztárcáját a benne lévő 7500 forint készpénzzel.

 

A SZABAD PÉCS FÜGGETLEN HÍRPORTÁL, ÚJSÁGÍRÓK ALAPÍTOTTÁK, NINCSENEK MÖGÖTTÜNK SEM PÁRTOK, SEM ÉRDEKCSOPORTOK, SEM NAGY BEFEKTETŐK, EZÉRT TÁMOGATÁSRA SZORULUNK, ARRA KÉRJÜK OLVASÓINKAT, HA TEHETIK, KÜLDJENEK ADOMÁNYT A LAPUNKAT MŰKÖDTETŐ NONPROFIT KFT. E CÉLRA ELKÜLÖNÍTETT ALSZÁMLÁJÁRA, VAGY VÁLASSZÁK A MÁR ELÉRHETŐ PAYPAL-ON ÁT TÖRTÉNŐ UTALÁST A SZABAD PÉCSET KIADÓ NONPROFIT CÉG SZÁMLÁJÁRA.

A RÉSZLETEK ITT OLVASHATÓK

KategóriákPOP