Orbán Viktor nem akar háborút. Márki-Zay Péter nem akar háborút. Orbán Viktor (és a Fidesz) nem küldene magyar katonákat a frontra.  Márki-Zay Péter (és az ellenzék) nem küldene magyar katonákat a frontra. Hazugság, hogy az egyik háborút akar, a másik békét. Mindkettő békét akar. Az viszont nagyon is igaz, hogy az egyik, Orbán nem szeretné, ha veszítene a Fidesz, és elszámoltatás és vagyonosodási vizsgálatok sora indulna a Fidesz vezetősége és személyesen ellene is.

A cikk a hirdetés után folytatódikMi lenne, ha Orbán Viktor négyévente csak öt percet kapna … a beszélőn?

Ez sem igaz. Ha Orbán Viktor bármikor is, ha  éppen nem holnap, hanem holnapután börtönbe kerülne, nem öt percet kapna és nem négyévente (hanem kb. négyhetente) a beszélőn.

Hogy Orbánt tényleg erősen fenyegeti-e az, hogy ő maga (is) börtönbe kerül, ha az ellenzék nyer, azt nem lehet biztosan kijelenteni. Az viszont biztos, hogy ha az ellenzék nyer, akkor elindul egy olyan elszámoltatási folyamat, amilyen még nem volt.

És, ha még hihetünk a szemünknek, olyan nincs, hogy egyeseket ebben az esetben nem kérnének meg arra, hogy egy adott időpontban jelenjenek meg a számukra kijelölt bv-intézetben.

Ha hihetünk a szemünknek, ha nyer az ellenzék, ha betartják az ígéretüket. Ha. És az is biztos, hogy ha bekövetkezik az utóbbi kettő, akkor a következő fontos választói lépés annak kinyilvánítása, hogy minden eljárásnak tisztességesnek és jogszerűnek kell lennie. Másképpen nem lehet.

Na, persze ez egy másik történet.

Az viszont megint egy másik, hogy Orbán Viktor a kampány végén arról beszélt, micsoda csaló népség az ellenzék, mert ki tudja hogyan és miképpen megszerzett sms-eket küldözget a tisztelt választóknak. Erről már írtam is tegnap, EBBEN a jegyzetben. Még nem tudhattam arról, hogy a Kubatov-listával hatalomba segített Orbán Viktor ennyire meglepőt fog mondani, amikor meg, pár órával korábban arról írta, hogy láncszavazás és szavazatvásárlás is előfordulhat, ami, nevezzük nevén: választási csalás. Azt nem is írtam le, hogy kikről feltételezhető, hogy ezt szervezik. A lehetséges választási csalásokról is írtunk: EBBEN a cikkben.

Azt viszont nem említettük, hogy vajon minek számít az, amikor választás előtt kezdenek el pénzt osztani, mintha nem lenne holnap? És mit jelezhet ez? Azt, hogy olyan ügyes volt a kormány, hogy erre is futja, és Orbán annyira szereti az ő népét, hogy elosztogatja, ami épp van a spájzban, meg több másikban, ahonnan kért kölcsön? Vagy azt, hogy úgy érzik, máskülönben nem nyerhetnek?  Vagy azt, hogy úgy érzik, máskülönben nem nyerhetnek, pedig nagyon kellene, mert ha veszítenek, akkor olyan baj lesz, amire nem gondoltak.

Vagy az a választási csalás, hogy felvásárolták a média nagy részét és ellenőrzik is, másokat pedig, amennyire csak lehet elzárnak az információktól?

Vagy az nem választási csalás, hogy a kormány pénzét és eszközeit, paripáit mind csatasorba állítják? Hogy a kormány (azaz nem a Fidesz) által fizetett hirdetések és óriásplakátok is a Fidesz választási kampányüzeneteit sorolják? Miközben ez így tiltott is, nemcsak erkölcsileg elképesztő mélységű ügy, akármilyen bírósági ítélet is született erről (itthon)?

Vagy az nem orbitális csalás, hogy plakátokon, hirdetéseken, felvásárolt újságokban és a köztévében és a közszolgálati rádióban, a YouTube-on a gyerek meséje előtt is azt a hazugságot ismétlik el újra és újra és újra, hogy a Fidesz és Orbán egyenlő a békével, az ellenzék és Márki-Zay Péter meg a háborúval? Hogy négy éve azzal riogatták a lakosságot, hogy majd jönnek a menekültek (akiket csak és kizárólag migránsoknak hívtak) és elveszik a munkánkat, a nőinket, és felgyújtják a templomokat? Hogy azt hazudják, hogy bárki is bántani akarja a gyerekeinket, vagy erőszakosan átnevelni, kisfiúkat nővé operáltatni, akár most, akár később?

Nem orbitális nagy választási csalás, a hatalommal való visszaélés, hogy a hatalom csartornáin keresztül azt harsogják, hogy ha nyer az ellenzék, akkor másnap nem lesz fűtés az óvodában, meg a panelben a másodikon özv. Kovács Bélánénál? Az nem hatalmas hazugság és választási csalás, hogy a rezsicskönnetést meg kell védeni, mert Márki-Zay ezt elvenné, és ne is akarna sehogyan sem segíteni az embereknek? Hogy Márki Zay fizetőssé tenné az egészségügyet, ez a hazugság és ennek a sulykolása nem választási csalás?

Az, hogy az ellenzék négyévente öt percet kap a köztévében, az nem csalás?

Lehet, hogy nem. Lehet, hogy jogilag nem. De annak tűnik és erkölcsileg az is. Nem is kicsi. Az erkölcsre márpedig senki se legyintsen. Ha ahhoz nem ragaszkodunk, ha nem kérdezünk annak érdekében kritikusan, akkor mivégre vagyunk?

Háború és béke.

Nem, nem akar háborút Márki-Zay- Ő sem akar háborút. Békét akar. Nem akar magyar katonákat sem az ukrán frontra küldeni. Ha bárki, bármikor is megvédi Magyarországot, akkor az a NATO lesz. És az EU-tagság. Amerika meg Brüsszel fogja megvédeni.

Putyin addig nem támad meg minket, ameddig Orbán itt a főnök? Putyin nem Orbánt nem támadja meg, hanem a NATO-t. Amúgy meg Putyint láthatóan nem az esze vezérli.

Hazugság tehát, hogy háborút kapunk, mert háborút akar az ellenzék, ha nem a Fidesz nyer. Nem igaz. Hazugság. A szavazást, a választásunkat ne hazugságra építsük. Bárkire is szavazzunk, ne olyan alapján, amiről mi is tudjuk, hogy nem igaz. És a lehető legtöbben menjünk el szavazni. Mert az alapjog. Becsüljük meg annyira, hogy elmegyünk holnap szavazni és nem hazugság alapján szavazunk.

Kapkodnak és félnek Orbánék, ez látszik, pedig mást próbálnak mutatni.

De értem én, miért ez a nagy kapkodás. Miért tartanak ennyire a vasárnaptól. Igen, lehet, hogy a Fideszre többen szavaznak a felmérések szerint, de azok a felmérések, amik miatt nagyon félhetnek Orbánék, és ezért lehet ez a nagy vagdalkozás, az hibahatáron belüli különbséget mutat az ellenzék és a Fidesz közt. 

Nekünk ilyen nehezített pályán, ilyen akadályok között is nyernünk kell” – ezt Orbán Viktor mondta 2022. április 1-jén, Székesfehérváron.

Nem is emlékszem mikor álltak ennyire jól a csillagok 19 nappal a választások előtt” – ezt is Orbán Viktor mondta, 2022. március 15-én, Budapesten.

Tizenhét nap telt el a kettő közt.

Szóval tudom, sejtem legalábbis, mire ez a páni félelem.

Tizenkét év is elillan ám. Talán az tudja a legjobban, akinek van most érettségiző gyerek.

Tizenkét év egyhuzamban a hatalomban.

Elég? Nem elég? Mennyi kellene még?

Címkék:
KategóriákPUNK