Még tizenegy másik fővárosi fideszes is leszavazta a százéves Bálint György kertészmérnök, vagy ahogy az Ablak című műsor óta ismerjük, Bálint gazda díszpolgári címre való felterjesztését, de Vincze Ágnes még ennél is többet tett a hazáért.  

A cikk a hirdetés után folytatódikÉs tettével a nap hőse címet simán viszi, de azt is le kell írni ezek után, hogy kevés olyan egyenes, gerinces, értékei, hite, pártja stb. mellett szilárdan kiálló politikusról tudunk az elmúlt harminc évből, mint ő. A fővárosi XVI. kerület fideszes önkormányzati képviselőjének kiállása ugyanis ráadásul olyan ügyben történt, amelyben nem csak a magyar nép ellenségei, a baloldali és liberális választók, Soros György fizetési listáján szereplő gyík- és békaemberek fognak rá köpködni kígyót és békát, de ez a mérsékeltebb fideszes szavazóknak sem fogja elnyerni a tetszését. De nem ám!

És szerintem ő ezzel tisztában is lehetett. És ennek ellenére is beleállt a vitába a Facebookon, ifj. Mizsei László LMP-s képviselőtársa oldalán, ahol a zöldpárti politikus egy fotót osztott meg a 12 engesztelhetetlen címmel, amelyen a Bálint gazda díszpolgárságára nemmel szavazó fideszesek láthatók.

Na, ő lenne az, ifj. Mizsei, aki akadékoskodik folyton, hogy az exszadeszes Bálint gazdának adjanak már végre díszpolgári címet

Mizsei ilyenekt írt a kis posztjában: ?A tegnapi képviselő-testületi ülésen újra bebizonyosodott, hogy első a pártfegyelem, második a józan ész. Vagy harmadik, sokadik, a lényeg az, hogy a rektális izmok jól működjenek. Többszöri jelölés után a testület fideszes többsége ismét elkaszálta Bálint György kertészmérnök díszpolgárságát, ahogy eddig is, egységesen, tömbben szavazva. (…) Bálint gazda idén 100 éves. Megért már egy-s mást, ezt is túl fogja élni, de rá mindig fognak emlékezni a kerületben, míg ezek a percemberek emlékét elfújja a szél, kicsinyességükkel, pitiánerségükkel, képmutató viselkedésükkel együtt. Tőlük függetlenül nekem Bálint gazda az év XVI kerületi díszpolgára!”

Vincze Ágnes azonban azt mondta, hogy ő egészen biztosan nem fog sohasem ?ballib múltú? emberre szavazni.

És, hogy ez mit is takar?

?Értsd MSZMP MSZP SZDSZ.?

Majd egy kis lazább fenyegetést is felvállal, és nagyon helyes, hogy ilyen karakán, tudja a zelempés, hol a helye:

?Laci szerintem nagyon gyorsan vegyél vissza a lendületből és vegyél vissza a sértegetésből. Ez ixlyen ballib sajátosság, hogy ha valami nem a kedved szerint alakul akkor egyből sértegetsz másokat. Ősszel nyerj többséggel az LMPvel választást és akkor majd az lesz a díszpolgár akit csak szeretnél.?

Kicsit beragadt a hölgynél ez a ballib jelző, de hát van, aki meg folyton sorosozik, vagy teszem azt, orbánozik hasonlóan. Ettől még a kiállását kell értékelni.

Még tizenegy másik fővárosi fideszes is leszavazta a százéves Bálint gazda díszpolgári címre való felterjesztését, de Vincze Ágnes még ennél is többet tett a hazáért.

És persze azzal sem értek egyet, aki azt hánytorgatná emiatt fel, hogy azért egy díszpolgári címnél egyrészt egy életművet kellene értékelni, azt mit tett az adott városért vagy kerületért, és ha valami, a díszpolgári cím, az nem pártpolitikai ügynek kellene, hogy legyen. Hát mégis mit gondolnak, ha a ?ballibek? újra hatalomra jutnának, mi történne? Azonnal minden városban díszpolgár lenne Soros György, lenne Sorosról elnevezett tér, szobor, és a legvérmesebbek ezen túl még Gyuri bá utcákat is megszavaznának a Wass Albertek és Horthyk helyett.

Ágnes azt is felvállalja, hogy a kort sem kell tisztelni, azzal takarózgatni, hogy szegény öreg. Meg százéves éppen. Lófaszt!

?Ha pitiség, ha nem, én sem szdszes múlttal, sem szocialista múlttal nem támogatok senkit díszpolgárnak. Ez van. Lehet kiakadni meg személyeskedni ebben a döntésemben az sem hatna meg ha 110 éves lenne Bálint György. Egyébként a ballib pártok nagyvonalúságátol mentsen meg mindenkit a jó isten. Remélem, ezzel lezárhatjuk ezt a témát.?

És ebben is igaza van, ezt a témát jobb is lezárni, tényleg. Amit nem mondtunk még, hogy a 24.hu találata a téma, köszönet nekik is, Lászlónak is, és főleg Ágnesnek. mademyday

KategóriákPUNK