Még nem dolgozták fel a szavazatok felét sem, de jelenleg nagyon erős a Fidesz előnye. Ha most lenne vége a számlálásnak, akkor újabb kétharmada lenne Orbánéknak. Plusz a Mi Hazánk is bejutó eredményt ért el, úgy tűnik. És Lázár János megverte Márki-Zay Pétert. A fővároson kívül gyakorlatilag összeomlott az ellenzék. Baranyában csak az volt a kérdés, hogy Hoppál vagy Szakács, illetve Mellár vagy Kővári. Most már csak az utóbbi, azaz, hogy Mellár meg tudja-e védeni a parlamenti helyét. Baranya ismét ad legalább három fideszest a négy helyre.

A cikk a hirdetés után folytatódikEste tíz óra előtt frissítette utoljára a Nemzeti Választási Iroda az országos adatokat, akkor már majdnem 60%-os volt a feldolgozottság. Az alapján önállóanis megvan a Fidesz újabb kétharmada, plusz ugye, mint most is, a német nemzetiségi képviselő szavazatára is számíthatnak. Valamint bejutó, méghozzá 6,5%-kal a Mi Hazánk. Az MKKP nem jut be a Parlamentbe.

Az a kérdés csak, hogy ez így marad-e, vagy a Fidesznek “be kell-e érnie” egyszerű, de nagyon magabiztos többséggel.

Lázár Jánost már hivatalosan is kihirdették a hódmezővásárhelyi választókerület parlamenti képviselőjének. Ez tehát azt jelenti, hogy nem csak a választást veszítette el az ellenzék élén Márki-Zay Péter, de a saját választókerületében sem tudott nyerni. Méghozzá nagyon magabiztos azaz előny, MZP 40%-ával szemben Lázárnak 52% körüli eredménye lehet a végén, és már majdnem teljes a feldolgozottság.

Elképesztő ellenzéki fölény a külföldön élő magyaroknál az exit poll szerint

Hatalmas a verseny Mellár és Kővári közt

Még nem tudni, hogy Mellár Tamás megnyeri-e a választókörzetét, megvédi-e parlamenti helyét, vagy Kővári János behúzza a választókerületet. Az biztos, hogy ez legalább akkora meglepetés lenne, mint az újabb fideszes kétharmad. És az is biztos, hogy nagyon szoros a verseny.

Ahogyan Hoppál Péter győzelmére sem fogadtunk volna, és előzetes belsős kutatások nem is ezt mérték, ahogyan több más korábbi mérés sem, habár volt olyan kutatás, ami Hoppált hozta ki győztesen. Hoppál előnye azonban már behozhatatlan, ő már meg is kapta a virtuális képviselő plecsnit az NVI oldalán.

23 óra előtt kezdte győzelmi beszédét Orbán Viktor

Győztünk!

0 views, 12K likes, 10K loves, 9.4K comments, 1.9K shares, Facebook Watch Videos from Orbán Viktor: Győztünk!

KategóriákMETÁL