3P – Pécs, Pitti és Péterffy címet kapott csütörtök este a Pécs-Baranyai Értelmiségi Klub fóruma, amelyen Péterffy Attila független pécsi polgármesterjelölt a 12 pontból álló vállalásairól is beszélt. És a Mindenki Pécsért Egyesületről is.

A cikk a hirdetés után folytatódik?Polgármesterként szeretnék meghirdetni egy olyan választást, ahol a pécsi fiatalok egy diák-polgármestert delegálnak, aki a városházán valóban képviseli érdekeiket. Hogy valóban hatékonyan tudjon közbejárni a fiatalok érdekében, arról majd én gondoskodom? – jelentette be egy videóban pénteken a Facebookon Péterffy Attila, Pécs független polgármesterjelöltje.

Az új vállalás tehát egy valóban könnyen teljesíthető ígéret, csupán szándék kérdése. Péterffy Attila ezzel még a feléhez sem ért annak a 12 pontnak, amelynek bejelentését március 15-én hirdette ki, Tavaszi hadjárat néven. A jövő héten jön majd a hatodik pont.

Péterffy Attila csütörtökön együtt kampányolt és gyűjtött aláírást Pécsett a polgármesterjelöltségét támogató Momentummal. Mint ismert, Péterffyt az MSZP és a DK is támogatja. Egyben aláírta az Európai Ügyészséghez való csatlakozást sürgető aláírásgyűjtő ívet.

Azt követően pedig az ÉKestÉK-re, a Pécs-Baranyai Értelmiségi Egyesület klubestjére sietett. A fórumot Kozári Kovács Zoltán újságíró vezette, a másik meghívott vendég pedig Pitti Zoltán közgazdász volt.

Pitti a rendszerváltás előtt pécsi és baranyai tanácselnök is volt, majd az Antall-kormányban a Pénzügyminisztériumban dolgozott, jelenleg a Corvinus Egyetem tudományos munkatársa és kutatója. Vele kapcsolatban elhangzott az is, hogy a városnak akkoriban még volt gazdája, pontosabban Péterffy Attila azt mondta, hogy utoljára talán Toller László polgármestersége alatt érezhették azt a pécsiek, hogy van gazdája a városnak. És ez egy olyan pont, amin mindenképpen szeretne változtatni, amennyiben neki szavaznak majd bizalmat a pécsiek az ősszel.

Amúgy is úgy nevelték, hogy az ígéreteket be kell tartani, amiatt is nehéz belőle szerinte ígéreteket kicsikarni, mert amit megígér, azt tartja is. Márpedig a 12 vállalása mind egy-egy ígéret. Amelyekkel kapcsolatban elhangzott, hogy egy éven belül szeretné azokat tartani is. A fórum után erre külön rá is kérdeztünk, megerősítést kérve. Jól értettük: amennyiben polgármester lesz, akkor a most megtett 12 pontos vállalások tekintetében egy éven belül már látszódnia kell az eredményeknek.

Pécsett mindketten a foglalkoztatást emelték ki,  mint megoldandó problémát. Elsősorban értékteremtő és termelő munkahelyekre lenne szükség. Pézterffy Attila ezzel kapcsolatban mgé az egyetem szerepét és a kultúra mint üzlet lehetőségét is hangsúlyozta.

Mindkettőjük szerint egyértelmű feladat, hogy a várost ki kell rángatni a mérhetetlen adósságból, amibe a 2014-es kormányzati hitelkonszolidáció után (illetve annak ellenére is bele-) került.

Péterffy Attila beszélt arról is, hogy Mellár Tamás nem támogatja az ő indulását, amit tiszteletben tart, ez az ő személyes döntése. Ugyanakkor a Mindenki Pécsért Egyesület még nem döntött erről, az alapítók közt erről vita van, akik közt ott van Mellár Tamás és ő maga is. Ő viszont megy tovább az útján addig is, mert dolgozni kell, ez most a legfontosabb feladata.


KategóriákMETÁL