Két fegyveres bankrablást is elkövettek Pécsett fél éven belül, mindkétszer ugyanazt a fiókot, a Komlói úti Takarékbankot fosztották ki. Arról már korábban is szó volt, hogy ugyanaz a személy lehet az elkövető. A Szabad Pécs arról értesült, hogy látókörbe került valaki, sőt ma rendőrkézre is került a gyanúsított. Aki maga is rendőr.

A cikk a hirdetés után folytatódik



Egyelőre nem hivatalos, de nagyon biztosnak tűnő hír, hogy van gyanúsítottja annak a két pécsi bankrablásnak, amelyeket fél éven belül követtek el Pécsett. Mindkétszer a Komlói úti Takarékbankot rabolták ki, első alkalommal 2019 novemberében, majd 2020 tavaszán sétált be egy férfi a takarékfiókba, s mindkétszer fegyverrel kényszerítette a bankban dolgozókat a kasszában lévő pénz átadására.

A Szabad Pécs arról értesült, hogy ma a rendőrök őrizetbe vettek egy férfit, akit mindkét pécsi bankrablás elkövetésével gyanúsítanak. Sőt, az sem kizárt, hogy egy fővárosi esetnél is őt tarthatják az elkövetőnek, illetve az sem, hogy a budapesti eset kapcsán jutottak el most a szóban forgó férfihoz.

A Szabad Pécs úgy tudja, hogy a férfit ma őrizetbe is vették, azaz mintegy két évvel a második pécsi rablás után kerülhetett rendőrkézre.

Ami azonban a rendkívüli az esetben, hogy lapunk úgy tudja, egy pécsi rendőrt gyanúsítanak az esettel, aki a Pécsi Rendőrkapitányság Gazdaságvédelmi Osztályának munkatársaként dolgozott.

Megkerestük kérdéseinkkel a Baranya Megyei Rendőr-főkapitányság sajtóosztályát. Amint onnan választ kapunk, frissítjük cikkünket.

A két pécsi bankrablás kapcsán fontos és jó hír volt, hogy senki sem sérült meg, az elkövető viszont mindkét eset kapcsán több millió forinttal távozhatott. Akkor sánta bankrablóként is hivatkoztunk rá, de már akkor is írtuk, hogy sántaságát megjátszhatta, és arcát, testalkatát is megváltoztathatta álcázása során.

15.27 – A rendőrség az ügyészséghez irányított az ügyben

„Kérdéseivel kérjük, forduljon a Központi Nyomozó Főügyészséghez” – ennyit írt lapunk megkeresésére a Baranya Megyei Rendőr-főkapitányság sajtóosztálya. Megkeressük őket is, ha válaszolnak, frissítjük cikkünket.

15.30 –Jószívű, fiatal rendőr

Beszéltünk olyan személlyel, aki szakmai kapcsolatban volt a ma őrizetbe vett és három bankrablással meggyanúsított rendőrrel. Azt mondta, teljesen leforrázta a hír, amivel megkerestük, nem is nagyon tudja elképzelni, mi vezette erre, ha valóban a ma őrizetbe vett rendőr az elkövető. Forrásunk azt mondta, hogy egy fiatal pécsi rendőrről van szó, akit ő tisztességes, szakmájában megbecsült, jószívű rendőrként ismert meg, és ha valóban ő volt az elkövető, akkor szerinte nagyon komoly anyagi nehézségei lehettek valami miatt, de a nekünk név nélkül nyilatkozó, s a rendőrt csak szakmai kapcsolat útján ismerő személy azt is mondta, hogy ő nem tud arról, hogy ilyen problémái voltak az őrizetbe vett férfinak.

15.45 – Már délelőtt hazaküldhették a közvetlen munkatársait

Nem hivatalos forrásból úgy tudjuk, hogy egy ideje már felmerült az a gyanú, hogy rendőr lehet a pécsi bankrabló, a látható és látványos intézkedés azonban ma történt. Információink szerint ma délelőtt a Pécsi Rendőrkapitányság Gazdaságvédelmi Osztályának munkatársait már délelőtt hazaküldték a nyomozás miatt, rövid időn belül pedig az a hír is elterjedt, hogy őrizetbe vették az osztály egyik munkatársát. Az információ persze továbbra sem hivatalos, de az igencsak beszédes, hogy a rendőrség a lapunknak küldött tömör válaszában nem megcáfolta értesülésünket, hanem a Központi Nyomozó Ügyészséghez irányított. Lapunk értesülése szerint a szóban forgó rendőr korábban Szigetváron is dolgozott rendőrként, körzeti megbízottként szolgált.

18.26 – A kaposvári ügyészség nyomoz

Kovács Katalin, a Központi Nyomozó Főügyészség szóvivője annyit mondott az ügy kapcsán, hogy a Kaposvári Regionális Nyomozó Ügyészség rablás miatt nyomoz, illetve, hogy a vagyon elleni erőszakos bűncselekmény miatt folyamatban lévő eljárásban „a nyomozati cselekmények jelenleg is folyamatban vannak”.

KategóriákMETÁL