A fantasztikus magyar időeredménnyel, Tokióban a hetedik helyen végzett triatlonos Bicsák Bence nyilatkozott az M4 Sportnak. Többek közt azt is mondta, hogy az elmúlt hetekben többször is gondolt arra, hogy végül majd célba sem ér Tokióban.

A cikk a hirdetés után folytatódikSőt, igazából még abban sem volt biztos, hogy egyáltalán elindulhat a versenyen. Ehhez képest a valaha volt legjobb magyar szereplést produkálta hétfőn, és hetedik helyen zárta a triatlonosok versenyét.

A fentiek miatt nem lehet csodálkozni azon sem, hogy Bicsák Bence arról is beszélt az állami sportcsatornának, hogy óriási teher esett le róla a rajt előtt, ezért tudott olyan felszabadultan versenyezni, és a legjobbját nyújtani.

Mint mi is megírtuk a hetedik helyről beszámoló cikkünkben, Bicsák Bence térdsérüléssel érkezett Tokióba, emiatt voltak kétségei a felkészülés során, hogy el tud-e majd indulni az ötkarikás játékokon.

Futásban éppen ezért nem is tudott úgy készülni, ahogyan kellett volna. Bicsák Bence elmondta, volt olyan hét, amikor egy métert sem tudott futni, de még tegnap is fájt a térde. Az orvosok azonban otthon, illetve már a helyszínen, Tokióban is dolgoztak rajta, “összerakták”.

„Iszonyatosan kemény volt, szóval próbáltam nagyon-nagyon okosan csinálni, hogy ne haljak bele a felénél” – fogalmazott.

Az úszásban érezte magát a legjobban, a kerékpár első fele nagyon kemény volt, gyakorlatilag a földön csúszott, hogy versenyben tudjon maradni. Már majdnem leszakadt, de aztán végre felért az emelkedő tetejére, ami után jól tudott helyezkedni, fejben ott lenni és megcsinálni azt, amit az elmúlt versenyein nem sikerült, így viszonylag elöl tudott leszállni a kerékpárról. A futás eleje viszont nem ment neki úgy, ahogyan mehetett volna – az előbbiekben taglaltak miatt természetesen.

„Ez a hetedik hely nekem egy győzelemmel ért fel” – értékelte a versenyt és az eredményt is Bicsák Bence.

Bicsák Bence: Ez a hetedik hely nekem egy győzelemmel ér fel

Bicsák Bence felszabadultan nyilatkozott, miután a tokiói olimpián a triatlonosok között fantasztikus teljesítménnyel a hetedik helyen zárt – a magyar sportoló elárulta, hogy az elmúlt hónapban olyan pillanatok is akadtak, amikor azt gondolta, hogy a versenyen a célba sem ér majd be, sőt, még abban sem volt biztos, hogy egyáltalán elindulhat.

KategóriákMETÁL