A kultúra rovaton belül kapott helyet a Fidesz-közeli Pécs Aktuálon az Így robbant fel a templom a Balokányban című cikk. A választás előtti nap este publikált írás kapcsán hangsúlyozzák, hogy a szocialista városvezetés robbantotta fel a templomot.

A cikk a hirdetés után folytatódikOrbán Viktor már kora reggel egy kellemeset kommunistázott, a mai ellenzéki összefogás szavazóira utalva, amelyben baloldali, jobboldali, polgári, zöld és liberális erők és politikusok vannak (miközben Thürmer Gyuláék Orbánék szekerét tolják és az ügynökakták megnyitását is a Fidesz gátolja).

Egy pécsi Fidesz-közeli portál, a Pécs Aktuál viszont a világért sem kommunistázott volna tegnap este. Igaz, abban az esetben nem lehetett volna olyan jól a mostani pécsi, ellenzéki városvezetésre asszociálni cikkük nyomán, mint a használt szocialista jelzővel. És ma reggel talán még őket is meglepte a jóízű miniszterelnöki kommunistázás.

A Pécs Aktuál mindenesetre egy olyan cikkel hangolódott rá a választásra (az írást tegnap este publikálták), amely egyrészt elsősorban nem, vagy nem csak politikai, hanem kulturális és történelmi tematikájú, másrészt egy 41 évvel ezelőtti történetet elevenítenek fel, kissé bulvárosítva a sztorit.

Egy egykor volt, Pécsett 132 évet állt templom felrobbantását. Amit nyilván bármikor le lehetett volna hozni, ők mégis mostanra időzítették a cikk közlését.

A cikkel egyébként alapvetően nincs gond, ebben a műfajban egy megfelelő lecke, sőt előzménye is volt, ez is az írás számlájára írható.

Az időzítés mellett azonban a facebook-os tálalás is precíz – “A szocialista városvezetés minden iratot eltüntetett! Egy kivétellel.”.

Nyilván értjük mi, értik önök is.

KategóriákPUNK